Prepoved obiskov v nekaterih oddelkih celjske bolnišnice in obvezna uporaba zaščitnih mask

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi vdora okužbe s covidom-19 obiski pacientov, ki so hospitalizirani na urološkem oddelku in na oddelku za bolezni ledvic in dializo, do preklica prepovedani. Izjema so le obiski kritično bolnih pacientov, ki jih bo mogoče obiskati na podlagi dogovora z zdravnikom.
maska

Obiskovalci, ki bodo smeli obiskati oddelek, morajo ves čas obiska nositi obrazno zaščitno masko in si pred in po obisku razkužiti roke.

Prav tako je zaradi poslabšanja epidemiološke situacije od srede v celjski bolnišnici ponovno obvezna uporaba kirurške zaščitne maske. Uporaba zaščitne maske je obvezna v času gibanja po bolnišnici in pri vseh stikih z zdravstvenim osebjem in ostalimi pacienti tako za paciente kot tudi za njihove spremljevalce in obiskovalce. Število spremljevalcev pacientov je ponovno omejeno na eno zdravo osebo, so še sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

Bolnišnica paciente, njihove spremljevalce in obiskovalce naproša, da izvajajo osnovne ukrepe za omejevanje prenosa okužb, kot so razkuževanje rok ter spoštovanje medosebne razdalje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.