Koroški pokrajinski muzej

Koroški muzejski večer je bil posvečen zanimivi monografiji z naslovom Ko spregovorijo meje

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Ravne na Koroškem, je v torek, 31. januarja 2023, pripravil muzejski večer, ki je bil posvečen izjemni, zanimivi in bogati monografiji z naslovom Ko spregovorijo meje. Pripovedi o življenju ob slovenski in avstrijski meji Koroške je zbrala, zapisala in s sociolingvističnega vidika analizirala avtorica dr. Manja Miklavc.

Preberi »

Zagon ob novem mandatu direktorja Koroškega pokrajinskega muzeja dajejo tudi arheološke najdbe 

Nedavne arheološke najdbe v Mislinjski, pa tudi v Mežiški dolini, kjer deloma na novo pišejo zgodovino, dajejo zagon novemu mandatu direktorja Koroškega pokrajinskega muzeja Tadeja Pungartnika. V prihodnje napoveduje nadgradnjo dosedanjega dela in povezovanja, iskanje širše zanimivih tem in prizadevanje za vrnitev obiskovalcev v muzej po epidemiji.

Preberi »

V Slovenj Gradcu dogovorili rešitev za depoje muzeja in galerije (VIDEO)

Po več letih iskanja primernejših oz. dodatnih prostorov za shranjevanje zbirk in predmetov Koroškega pokrajinskega muzeja in Koroške galerije likovnih umetnosti so v Slovenj Gradcu našli rešitev. Ustanovi bosta lahko s selitvijo v nove prostore začeli po novem letu. Slovenjgraška občina bo za najem prostorov letno plačala 60.000 evrov

Preberi »

Dogodki