Search
Close this search box.

V Rojstni hiši Huga Wolfa vas čaka glasbena poslastica. Ne zamudite

V Rojstni hiši Huga Wolfa se bo odvil zanimiv koncert. Nastopili bosta pianistka Klara Lužnik in flavtistka Nika Oder.

Koroški pokrajinski muzej, Muzej Slovenj Gradec vas v petek, 26. januarja 2024, ob 18. uri vabi v Rojstno hišo Huga Wolfa, na koncert v sklopu Hugo Wolf za mlade, na katerem bosta nastopili mladi glasbenici Nika Oder in Klara Lužnik.

Na tokratnem koncertnem večeru boste lahko prisluhnili pianistki Klari Lužnik in flavtistki Niki Oder, študentkama Univerze za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Gradcu. Klara Lužnik na mednarodnih in državnih tekmovanjih dosega najvišja priznanja. Na državnem tekmovanju TEMSIG 2022 je dobila zlato plaketo, prvo nagrado na mednarodnem tekmovanju Memorijal Matusja Blum v Sarajevu decembra 2023 ter dve zlati plaketi na tekmovanju TEMSIG 2023 v zasedbah klavirski duo ter klavirski trio.

Tudi Nika Oder prejema najvišja priznanja na državnih in mednarodnih tekmovanjih. V organizaciji EMARS Master je trikrat nastopila kot solistka s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, redno pa sodeluje z različnimi mladinskimi simfoničnimi orkestri, kot je Wiener Jeunesse Orchester. Nedavno je osvojila drugo nagrado na tekmovanju Deutsche Gesellschaft für Flöte 2022 ter zmagala na mednarodnem flavtističnem tekmovanju Tampere flute fest 2023 na Finskem.

Mladi glasbenici nas bosta popeljali skozi glasbo skladateljev C. Ph. E. Bacha, A. Ajdiča, P. Sancana.

Vljudno vabljeni.

Vir: KPM

Dogodki

V Rojstni hiši Huga Wolfa se bo odvil zanimiv koncert. Nastopili bosta pianistka Klara Lužnik in flavtistka Nika Oder.