Koroška košta

Vabljeni na predstavitev kataloga Koroška košta, prehrambna dediščina treh dolin

Koroška košta je projekt Koroškega pokrajinskega muzeja, ki se navezuje na razglasitev Slovenije za evropsko gastronomsko regijo leta 2021. S projektom izpostavljajo vsebine, ki so priložnost za ponovno odkrivanje raznovrstnosti, bogastva, znanja in okusov, značilnih za Koroško. Projekt temelji na trajnostnem razvoju, krepi promocijo prehrambne dediščine in spodbuja lokalno samooskrbo.

Preberi »

Okusite Koroško

V sporočilu za javnost vas ta teden RRA Koroška vabi in poziva, da Koroško tudi okusite. Jesen je tukaj z njo pa tudi Teden restavracij. Vaše brbončice vam bodo hvaležne, domov pa boste brez dvoma odšli z okusom po še. V nadaljevanju pa objavljamo celoten prispevek.

Preberi »

Pri Marjeti Ročnik vsak dan diši iz krušne peči. Tokrat so za Koroško košto izvedli fotografiranje peke koroškega rženega kruha

Koroški pokrajinski muzej se je v letu, ko se Slovenija ponaša z nazivom Evropska gastronomska regija, lotil projekta Koroška košta. Široko področje bo predstavljal in raziskoval z različnih vidikov, med drugim vabi Korošce k sodelovanju tako, da si letos zapisujejo svoje jedilnike. Posebno mesto v projektu ima koroški rženi kruh. Med drugim ga na Koroškem peče tudi Marjeta Ročnik, ki jo je ekipa Koroškega pokrajinskega muzeja obiskala včeraj.

Preberi »