Search
Close this search box.

V petek filatelistični poklon Koroški košti

Pošta Slovenije bo izdala priložnostni filatelistični sklop "Slovenija evropska gastronomska regija 2021".

V petek, 28. maja 2021, bo Pošta Slovenije izdala priložnostni filatelistični sklop “Slovenija evropska gastronomska regija 2021”, ki ga sestavlja priložnostna poštna znamka (oblikovanje Edi Berk, fotografija Tomo Jeseničnik), ovitek prvega dne (POŠTA 12/2021) in žig prvega dne (1101 Ljubljana, 28. 5. 2021).

Kot je znano je Sloveniji Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) zaradi njene bogate kulinarične ponudbe, tradicije in kulturne identitete podelil naziv Evropska gastronomska regija 2021. “Projekt spodbuja trajnostni razvoj in krepi promocijo slovenske gastronomije v vseh njenih 24 kulinaričnih regijah, katerih meje se razlikujejo od mej statističnih regij”, so ob tem zapisali na strani Koroškega filatelističnega društva.

V omenjen projekt se s svojimi aktivnostmi, poimenovanimi Koroška košta, vključuje tudi Koroški pokrajinski muzej. Ker se v letu 2021, posvečenem koroški košti, obhaja tudi 70-letnica Koroškega pokrajinskega muzeja, bodo s kulinariko povezane dejavnosti potekale tekom celotnega leta v vseh enotah muzeja. Filatelistični sklop bo predstavljen istega dne ob 11. uri v prostorih muzejskega razstavišča na gradu Ravne na Ravnah na Koroškem kjer bo na ogled priložnostna filatelistična razstava, ki jo je postavil Jože Keber

Preberite še: Ob razstavi koroške prehrambne dediščine izpostavljen izziv, kako jo prenašati na mlad

Koroško filatelistično društvo je v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem ob celoletnem projektu “Koroška košta” in imenovanju Slovenije evropske gastronomske regije 2021, pripravilo priložnostni poštni žig, ki bo v petek, 28. maja 2021 v uporabi na pošti 2390 Ravne na Koroškem. Istočasno bo izšla tudi makismum karta/MK (KFD 236/2021). Sklop KFD je oblikoval arhitekt Borut Bončina, soavtor priložnostnega poštnega žiga je Peter Močnik. 

FOTO: Filatelistični poklon Koroški košti:

VIR: KFD

Pošta Slovenije bo izdala priložnostni filatelistični sklop "Slovenija evropska gastronomska regija 2021".