koronaviurs

Krek dobil globo za nenošenje maske na bencinski črpalki

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je danes za STA potrdil, da je od inšpektorata prejel globo v višini 400 evrov, potem ko jeseni na bencinski črpalki, ko je točil gorivo, ni nosil zaščitne maske, čeprav je bila obvezna tudi na odprtem. Globo je tudi že plačal.

Preberi »

Je cepljenje proti covidu-19 priporočljivo za osebe z alergijami?

Osebe s prepoznanimi alergijami se lahko cepijo proti covidu-19, razen če imajo alergijo na katero od sestavin v cepivu. Cepivo, ki ima v tem trenutku dovoljenje v EU, temelji na osnovi mRNK in ima maloštevilne sestavine. Kot potencialni alergen je prepoznan le polietilen glikol, ki je v medicini široko uporabljen, alergije nanj pa so redke.

Preberi »

Na Koroškem v petek potrdili 15 novih okužb

V Sloveniji so v petek opravili 1591 hitrih in PCR testov in potrdili 388 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih PCR testov je bil 25,5 odstotka, hitrih testov pa 15,1 odstotka. Na Koroškem so nove okužbe potrdili v osmih občinah.

Preberi »

UKC Ljubljana v DTS odpira nov oddelek za covidne bolnike. V intenzivnih enotah zdravijo 60 bolnikov, najmlajši ima 35 let

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 341 bolnikov s covidom-19, 60 se jih zdravi na intenzivni enoti. Danes bodo odprli dodaten oddelek v prostorih diagnostično-terapevtskega servisa (DTS), je na novinarski konferenci povedala Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri UKC Ljubljana.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun