koronaviurs

WHO: Po omikronu morda konec pandemije v Evropi

Pandemija covida-19 je z različico omikron vstopila v novo fazo. Z omikronom bi se v Evropi do marca lahko okužilo 60 odstotkov ljudi in to bi lahko pomenilo konec pandemije, je danes za francosko tiskovno agencijo AFP dejal direktor WHO za Evropo Hans Kluge.

Preberi »

Beovićeva o različici omikron: Po prvih podatkih se širi hitreje od prejšnjih različic koronavirusa

Različica omikron je po prvih podatkih bolj nalezljiva kot doslej odkrite različice koronavirusa, je za STA povedala infektologinja Bojana Beović. Okuženi s to različico so doslej zbolevali za blažjim potekom bolezni. Ni pa še jasno, ali je za blažji potek odločilna starost in ali je k blažjemu poteku prispevalo cepljenje oziroma prebolela okužba.

Preberi »

Na Koroškem še naprej z dodatno namensko ekipo za prevoze covidnih bolnikov

Zdravstveno reševalni center Koroške (ZRCK), ki je po odločitvi ministrstva za zdravje oktobra lani oblikoval dodatno ekipo za prevoze covidnih bolnikov med bolnišnicami, bo to namensko ekipo ohranil, je za STA povedala direktorica ZRCK Marijana Kašnik. Z umirjanjem epidemiološke situacije je namreč obstajala možnost ukinitve ekipe.

Preberi »

Včeraj nove okužbe v devetih koroških občinah

V sredo so po vladnih podatkih opravili 26.270 hitrih in PCR testov ter potrdili 1385 okužb z novim koronavirusom. Na Koroškem so po podatkih Covid-19 sledilnika zabeležili 35 novih okužb, največ na Ravnah na Koroškem.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.