Search
Close this search box.

kmetje

Kmetje za 19. marec napovedali protest

Kmetijske organizacije so konec preteklega meseca zaradi prepočasnega napredka pri pogajanjih napovedale stopnjevanje pritiska na politične odločevalce s protestom. Ta se bo po njihovih napovedih odvil 19. marca. Podrobnosti o protestu bodo kmetijske organizacije predstavile danes.

Preberi »

Kmetje zaradi prepočasnega napredka pri pogajanjih napovedujejo protest

Kmetijske organizacije napovedujejo organizacijo protesta, potem ko na današnjih pogajanjih s kmetijsko ministrico Matejo Čalušić in državno sekretarko na ministrstvu za finance Katjo Božič niso prejele konkretnega zagotovila glede obdavčitve OMD plačil. Predstavniki kmetijskih organizacij namreč zahtevajo takojšnje izvzetje plačil iz obdavčitve.

Preberi »

Priprave na koroško licitacijo vrednejšega lesa kroji vreme

Na Koroškem se pripravljajo na izvedbo 18. licitacije vrednejšega lesa, največje daleč naokoli. Dovoz hlodovine bi se moral začeti v sredo, a se zaradi pretoplega vremena še ni. Organizatorji čakajo, da tla pomrznejo, tako da bo dovoz predvidoma stekel prihodnje dni. Vnovič se pojavljajo tudi pomisleki glede ustreznosti prostora za licitacijo.

Preberi »

Poziv kmetom k oddaji vlog za pridobitev enkratne solidarnostne pomoči

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) poziva k oddaji vloge za pridobitev enkratne solidarnostne pomoči za kmete (vloga za ESPK za kmete). Zadnji rok za oddajo vloge za ESPK za kmete je 3. november 2023. Podlaga za dodelitev enkratne solidarnostne pomoči za kmete je 88. člen Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023.

Preberi »

Štab civilne zaščite Dravograd se je oglasil s prošnjo

Številni odseki cest na Koroškem so še vedno zaprti, najsi bo to zaradi poplav ali sproženih zemeljskih plazov, nekateri kraji pa so tako še vedno odrezani od sveta. Vsi pristojni se trudijo po svojih najboljših močeh, da bi v čim krajšem času uredili dostopnost vsaj najpomembnejših prometnih povezav. Žal pa tudi njim primanjkuje tako kadra, kot tudi opreme.

Preberi »

Dogodki