Search
Close this search box.

Poziv k prijavi škode na trajnih nasadih zaradi posledice pozebe v Mestni občini Slovenj Gradec

Mestna občina Slovenj Gradec začenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na trajnih nasadih zaradi pozebe od 3. do 7. aprila 2023.

Mestna občina Slovenj Gradec začenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo  na trajnih nasadih zaradi pozebe od 3. do 7. aprila 2023.

Oškodovanci lahko škodo na podlagi Sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje št. 844-14/2023-5-DGZR prejetega dne 9. novembra, Mestni občini Slovenj Gradec prijavijo tako, da izpolnijo predpisani Obrazec 2 – Ocena škode v tekoči kmetijski proizvodnji na pridelkih, povzročena po naravni nesreči.

Izpolnjene obrazce oškodovanci čimprej dostavijo v času uradnih ur v Sprejemno pisarno Mestne občine Slovenj Gradec ali pošljejo na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec najpozneje do vključno ponedeljka 17. novembra 2023.  

Poleg vseh zahtevanih podatkov na Obrazcu 2, naj oškodovanci pripišejo še telefonsko številko in elektronski naslov , ki ju bomo uporabljali zgolj za morebitno korespondenco glede ocene škode.

Obrazec mora oškodovanec 2x podpisati in obvezno izpolniti vse naslednje podatke:

  • ime in priimek nosilca kmetijskega gospodarstva
  • davčna številka
  • KMG -MID iz registra kmetijskih gospodarstev
  • GERK -številka GERK-a  (stolpec A)
  • VRSTA KULTURE (stolpec B) in ŠIFRA (stolpec C) – seznam priznanih kultur iz Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode * 
  • POŠKODOVANOST – dejanski odstotek poškodovanosti (stolpec E)
  • POVRŠINA POŠKODOVANE KULTURE – dejanska površina poškodovane kulture v arih v GERK-u

Uredba o metodologiji za ocenjevanje škode

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED2969

Opomba:

Ni dovolj, da se samo vpišejo GERK-i, obvezno morajo biti izpolnjeni stolpci (A, B, C, E in F). V primeru, da ne bodo vpisani vsi podatki, bo smatrano, da je vloga nepopolna. Namreč brez vseh navedenih zahtevanih podatkov ni mogoče ustrezen vnos v program AJDA.

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Mestna občina Slovenj Gradec začenja z zbiranjem vlog oškodovancev, ki so utrpeli škodo na trajnih nasadih zaradi pozebe od 3. do 7. aprila 2023.