Search
Close this search box.

kmetija

KGZS: Veliko kmetov ostalo brez pomoči za mleko

Številni kmetje so po navedbah Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) ostali brez izjemne izravnalne pomoči za sektor mleka in mlečnih proizvodov. Članom nudijo pomoč pri vložitvi pravnih sredstev, ministrstvo za kmetijstvo pa pozivajo k čimprejšnjem sestanku, da najdejo rešitve.

Preberi »

Do podpore upravičenih približno 43.000 kmetijskih gospodarstev

Vlada je na dopisni seji sprejela sklep, da se v okviru ukrepov za blaženje draginje hrane v načrt razvojnih programov 2022-2025 uvrsti projekt Finančno nadomestilo – repromaterial v kmetijstvu. S tem želi zmanjšati posledice dviga proizvodnih stroškov v primarni kmetijski proizvodnji. Do podpore bo upravičenih okoli 43.000 kmetijskih gospodarstev.

Preberi »

Zveza kmetic Slovenije za letalsko protitočno obrambo

Vremenske ujme so marsikatero kmetijo pahnile v hude finančne težave, je po današnjem srečanju kmetic na Dobrni za STA povedala predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule. V zvezi se zato zavzemajo za uporabo letalske protitočne obrambe. Kot so še opozorili, je človek preveč spreminjal naravo, narava pa nam zdaj to vrača.

Preberi »

Afera sadra: Kmetovalce skrbi, ker odpadka ne morejo odstraniti v danem roku in kako bodo poravnali stroške

Predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) so s predstavniki Inšpektorata za okolje in prostor ter Inšpektorata za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo govorili o odstranjevanju belega materiala s kmetijskih zemljišč na Koroškem. KGZS med drugim opozarja na stroške in postopek iskanja izvajalcev odstranitve odpadne sadre.

Preberi »

Dogodki