Search
Close this search box.

V Hiši Pep’s vas bodo razvajali s pristno kulinariko in odličnimi vini

Hiša Pep's vas bo zagotovo očarala s svojo domačnostjo, razgledom na čudovite vinograde in mirom, ko boste na njihovi terasi s kozarcem vina pozabili na skrbi.

”Živeti na tem prelepem koščku zemlje je privilegij. Ko stojiš med prelepimi Jeruzalemskimi goricami, imaš občutek, da je nad njimi nekaj več. Naše korenine so globoke in domači kraj nam je vedno veliko pomenil, zato je dozorela zgodba Hiše Pep’s. Dedek Pepek Kosi je bil človek z velikim srcem. Ljubil je prleško zemljo in s to ljubeznijo navduševal vse, ki so prišli tod mimo. Odločili smo se, da naj bo prav Pepek tisti, po kom se bo imenovala naša zgodba.”

Tako so zapisali v Hiši Pep’s, kjer vas vabijo, da jih obiščete na njihovi kmetiji in se sami prepričate, da imajo Prleki vse, kar potrebujejo za idilično življenje – idealne pogoje za pridelavo vrhunskih vin in veliko srce, ter voljo do dela z vinsko trto. V svoji skromnosti pa vse prevečkrat pozabijo izpostaviti to svojo odličnost. V zadnjem letu, odkar so odprli svoja vrata in se je pri njih zvrstilo veliko gostov iz vseh strani sveta, so se začeli zavedati, da imajo idealne pogoje tudi za oddih po stresnih vsakdanjikih današnjega sveta.

Sama zgradba Hiše Pep’s je stara skoraj sto let. V družinski lasti je vse od leta 1996, ampak je z lastniki povezana že od mnogo prej. V sedaj turističnem objektu je bila nekoč vaška trgovina, ki je skoraj 80 let oskrbovala okoliške ljudi z najnujnejšimi dobrinami. V tej vaški trgovinici je bila zaposlena že njihova babica Milica, kasneje pa je to delo prevzela mama Zlatka, ki je to poslanstvo opravljala vse do leta 2003. V letu 2017 so odprli vrata vinoteke Pep’s wine in pričeli snovati načrte za naprej. Po vsem vloženem trudu in na njihovo veliko veselje je v aprilu 2022 vrata odprl povsem prenovljen turistični objekt Hiša Pep’s, ki danes ponuja 9 moderno opremljenih sob, zajtrke za njihove goste in veliko odličnih vin lokalnih pridelovalcev. Ker so močno povezani z vinogradništvom in v njihovi zgradbi kraljuje tudi mogočna lesena preša, so se odločili, da jo vkomponirajo v  svojo zgodbo. Po mnogih razmišljujočih urah so iz nje uredili sobo. Tako so verjetno edina nastanitev, kjer lahko prespite na stari leseni preši.

Nočitev na stari preši je postala tudi zanimiva kot izbira za darilo za tiste, ki so videli že veliko, ampak jih s tem še vedno lahko presenetite. Tako pri Hiši Pep’s dobite tudi darilne bone za nočitve z zajtrkom. 

Kot turistična kmetija stremijo k temu, da so njihovi zajtrki res domači. Poleg domačih mesnin, marmelad, sokov in peciva ponujajo tudi mlečne izdelke z lokalne kmetije in se trudijo, da poznajo izvor sestavin, ki jih ponudijo svojim gostom.

Na kmetiji domuje kar nekaj živali. Konji, poniji, kozice, pujsi, vietnamski pujs, zajčki, muca in kuža. Po dogovoru vas z veseljem spoznajo z njimi in vas popeljejo v svet kmetovanja. Po želji lahko z njimi opravite dnevna opravila v hlevu in tako še bolje spoznate prebivalce kmetije.

Obiščite Hišo Pep’s na prelepem Svetinjskem bregu in spoznajte odlično lokalno kulinariko, ki jo najlepše dopolnijo vrhunska vina tamkajšnjega okoliša. Potrudili se bodo, da vam bo Prlekija ostala v najlepšem spominu.

Dogodki

Hiša Pep's vas bo zagotovo očarala s svojo domačnostjo, razgledom na čudovite vinograde in mirom, ko boste na njihovi terasi s kozarcem vina pozabili na skrbi.