Search
Close this search box.

INŠPEKCIJA

Pozivi k odgovornemu nabiranju gozdnih sadežev

Poletni meseci so tudi čas nabiranja gozdnih sadežev. V tem obdobju je še zlasti pogosto nabiranje borovnic in gob, pri čemer inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo ter kmetijsko ministrstvo pozivata k odgovornemu in trajnemu nabiranju sadežev. Ob tem so napovedali okrepljen nadzor nad upoštevanjem predpisov.

Preberi »

Inšpektorat z nasveti glede najemanja storitev za obnovo

Tržni inšpektorat je pripravil nasvete za potrošnike, ki najemajo izvajalce npr. za obnovitvena dela po nesrečah. Med drugim priporoča preverjanje ponudnika, elektronsko komunikacijo in brezgotovinsko plačevanje, da ostane sled, in zahtevanje pisne ponudbe za izvedbo del.

Preberi »

Šarec za N1 napovedal interni nadzor nad postopkom odvzema goveda

Začasni minister za kmetijstvo Marjan Šarec bo prisluhnil KGZS in sindikatu kmetov ter odredil interni nadzor nad nedavnim postopkom odvzema goveda na kmetiji blizu Krškega, je povedal za spletni portal N1. Pojasnila o dogajanju od Šarca pričakujejo tudi v NSi, iz vrst nevladnikov pa prihajajo opozorila o neprofesionalnem poročanju medijev.

Preberi »

Po odkritju poginulega goveda na koroški kmetiji podana kazenska ovadba

Po odkritju zelo slabih higienskih razmer in poginulega goveda na kmetiji v Podgori nad Kotljami je uradni veterinar ta teden na Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu podal kazensko ovadbo. Vzrok pogina goveda so bili v gmoto zavozlani trakovi plastične folije, so pojasnili na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Preberi »

Veterinar odvzeta goveda s koroške kmetije napotil v redni zakol

Po odkritju zelo slabih higienskih razmer in poginulih govedi na kmetiji v Podgori nad Kotljami so pristojni v četrtek opravili odvzem preostalih 13 govedi, nato pa je po veterinarskem pregledu uradni veterinar v petek vseh 13 govedi napotil v redni zakol, so danes za STA pojasnili na Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Preberi »

Kupov sadre na Koroškem še niso odstranili, policija čaka izvedensko mnenje

Kmalu bo minilo leto dni od izbruha afere sadra na Koroškem, ko so kmetje v prepričanju, da gre za apno, na kmetijska zemljišča raztrosili industrijsko sadro, nekateri pa so jo še hranili na kupih. Zaradi pritožb so ti kupi še vedno na območju slovenjgraške občine. Tudi policija še ni podala napovedane kazenske ovadbe, saj čaka izvedensko mnenje.

Preberi »

Dogodki