
Novost v Mežici: Razdelilnica hrane pomoči potrebnim
Tudi v Mežici so se pridružili projektu Razdeljevanja hrane, ki zagotavlja osnovne življenjske potrebščine tistim občanom, ki si jih sami ne morejo zagotoviti ali pa vsaj ne v zadostni meri.
Tudi v Mežici so se pridružili projektu Razdeljevanja hrane, ki zagotavlja osnovne življenjske potrebščine tistim občanom, ki si jih sami ne morejo zagotoviti ali pa vsaj ne v zadostni meri.
Turistično gostinska zbornica se je odločila, da kljub slabim epidemiološkim razmeram počasti pust, odlično slovensko kulinariko in projekt Slovenija evropska gastronomska regija 2021 ter tako skuša vliti malo optimizma v panogo. V torek, teden dni pred pustom, bodo ocenjevali najboljše krofe v slovenski kulinariki, so sporočili.
Občina Ravne na Koroškem vabi, da se pridružite projektu Razdeljevanja hrane občanom Raven na Koroškem, ki zagotavlja osnovne življenjske potrebščine tistim občanom, ki si jih sami ne morejo zagotoviti ali pa vsaj ne v zadostni meri. Vabijo vas, da sodelujete pri razdeljevanju viškov hrane. Hkrati pozivajo vse občanke in občane, ki bi tovrstno pomoč potrebovali, da se jim oglasijo oziroma jih o tem obvestijo.
Raziskava, ki jo je konec lanskega leta izvedla Zveza potrošnikov Slovenije, je pokazala, da ima po lastni oceni mesečne stroške popolnoma pod nadzorom četrtina vprašanih. Večji delež sodelujočih stroške sicer redno ali vsaj delno načrtuje. Le 11 odstotkom vprašanim se niti sanja ne, kakšni so ali bodo njihovi mesečni izdatki.
Koroški medgeneracijski center je postal večnamenski prostor za srečevanje vseh generacij. Prostor, kjer se telovadi, pleše, bere, poje, kjer diši iz kuhinje. Postal je prostor, kjer je živahno od jutra do večera. Tudi v času epidemije covida-19 v centru skrbijo za neposredni stik z uporabniki. Vrsto aktivnosti v okviru projekta “Dogaja se! Center aktivnosti Koroške” so prestavili na splet, še vedno pa skrbijo za razdeljevanje hrane socialno ogroženim občanom.
V Hiši Ančka lahko letos kupite popolno darilo zase in za vaše najbližje, prijatelje, sodelavce ali poslovne partnerje. V ponudbo so dodali domače testenine ter Ančkine domače m’rmelade, ki jih izdelujejo sami.
Lions klubi po Sloveniji že več let vsak dan ob zaprtju trgovin prevzamejo hrano in jo dostavijo v različne zbirne centre tistim, ki hrano potrebujejo (ljudem v Varnih hišah, raznih zavetiščih, razdelilnicah …). Projekt Donirana hrana pa je zaživel tudi v Radljah ob Dravi, kjer se je danes prostovoljcem na terenu pridružil tudi tamkajšnji župan mag. Alan Bukovnik.
Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah; sedem jih bo tokrat sodelovalo prvič. Že petič pa se akciji pridružuje tudi Hiša Ančka iz Slovenj Gradca.
Danes se je na delovnem obisku na Koroškem mudila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec, ki se je v okviru promocije mednarodnega dne ozaveščenosti o izgubah hrane in odpadni hrani seznanila z delovanjem delilnice hrane v Slovenj Gradcu.
Po podatkih Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin do zdaj ni bilo poročil o prenosu covida-19 z uživanjem hrane. Tudi Evropska agencija