V iskanju najboljšega krofa Slovenije v letu 2021

Turistično gostinska zbornica se je odločila, da kljub slabim epidemiološkim razmeram počasti pust, odlično slovensko kulinariko in projekt Slovenija evropska gastronomska regija 2021 ter tako skuša vliti malo optimizma v panogo. V torek, teden dni pred pustom, bodo ocenjevali najboljše krofe v slovenski kulinariki, so sporočili.
donut-3960487_1920

Gostince po Sloveniji so povabili, da jim en teden pred pustnim torkom 9. februarja pošljejo svoj krof, ki ga bo na ustreznem naslovu prevzela pošta.

Strokovna komisija bo ocenila in razglasila zmagovalca, ki bo prejel naziv Naj krof Slovenije 2021. Komisijo sestavljajo Alma Rekič, priznana kuharska mojstrica, mednarodna ocenjevalka WACS, Cecilija Per, dolgoletna strokovna učiteljica na BIC Ljubljana, Srednja slaščičarska šola in Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, mednarodni ocenjevalec WACS.

V okviru dogodka bo etnolog Janez Bogataj predstavil tudi izročilo peke krofov na Slovenskem. Po njegovih besedah razvojne korenine krofov segajo do cesarskega Dunaja, kjer naj bi jih začela pripravljati dvorna kuharica Cecilija Krapf. Izvirni cesarski krofi so bili veliko manjši od naših. V premeru za en grižljaj, nadevani z marmelado in ocvrti na maslu.

VIR: TGZ, STA

Preberi še:  Na Koroškem pod okriljem Mocisa zaživel petletni projekt Center za družine

prijavi se

prijavi se v svoj račun