grad javornik

Na Ravnah na Koroškem nove najdbe na prazgodovinski naselbini na Piglu

Ob načrtovani gradnji Centra starejših KO-RA na Ravnah na Koroškem od sredine oktobra potekajo arheološka izkopavanja. Doslej so arheologi naleteli vsaj na pet različnih objektov, najbolj pa so se razveselili naselbinskih ostankov pod vznožjem hriba Pigl, ki segajo v obdobje starejše železne dobe. To je sicer že znana prazgodovinska naselbina.

Preberi »

Na Ravnah na Koroškem začetek gradnje centra KO-RA

Po spomladanski položitvi temeljnega kamna se na Ravnah na Koroškem začenja gradnja Centra starejših KO-RA. Izbrani izvajalec, družba SGP Kograd IGEM ZOD, je že ogradil gradbišče, pred začetkom del pa na območju v teh dneh potekajo arheološke raziskave. Po načrtih bo v letu dni zrasla stavba za začasne namestitve in dnevno varstvo starejših.

Preberi »

Na Ravnah prihodnje leto načrtovan začetek gradnje centra skupnostnih storitev

Prihodnje leto bodo na Ravnah na Koroškem po napovedih začeli prvo fazo gradnje centra skupnostnih storitev KO-RA. Ta faza zajema obnovo gradu Javornik in gradnjo prizidka s 35 posteljami za začasne namestitev. Naložba je v prvi fazi vredna 1,4 milijona evrov, je povedal ravenski župan Tomaž Rožen, ki je danes predstavil še druge projekte v občini.

Preberi »