gospodarstvo

Počivalšek: Javne finance si ne morejo privoščiti še enega zaprtja

Mi bomo preživeli vse, vzdržna javnofinančna situacija pa si ne more privoščiti še enega zaprtja gospodarstva, je ocenil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Slovensko gospodarstvo je v smislu okrevanja v nadpovprečno dobri kondiciji, a te priložnosti ne smemo zapraviti, je posvaril in pozval k odgovornemu odnosu vseh v družbi.

Preberi »

Novemu interventnemu zakonu za pomoč ob epidemiji se obeta podpora

DZ bo jutri predvidoma potrdil nov interventni zakon za pomoč gospodarstvu ob epidemiji covida-19. Podporo mu v današnji razpravi napovedujejo poslanci koalicije, DeSUS in SNS, nasprotovali mu ne bodo niti v večjem delu opozicije, vendar opozarjajo, da so ukrepi, tokrat namenjeni predvsem najbolj prizadetim panogam, prepozni in nezadostni.

Preberi »

Počivalšek: Novi interventni zakon za najbolj prizadete

Odbor DZ za gospodarstvo danes obravnava predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covida-19, ki ga je vlada po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška pripravila z namenom pomagati najbolj prizadetim panogam. Vrednost ukrepov je sicer nižja od prvotnih načrtov.

Preberi »

Počivalšek: Naloga ostaja ohranjanje delovnih mest

SMC je po besedah predsednika stranke Zdravka Počivalška vstopila v vlado, da s partnerji izpelje programske projekte, ki so pomembni za Slovenijo. Ob soočenju z epidemijo je bila glavna naloga učinkovito upravljanje s posledicami epidemije. “Naloga ostaja ohranjanje delovnih mest, zato bomo nadaljevali z ukrepi pomoči,” je napovedal.

Preberi »

S ponedeljkom se v dveh regijah odpirajo terase gostinskih lokalov

S ponedeljkom bodo v posavski in jugovzhodni statistični regiji gostinski lokali lahko odprli terase in vrtove, je na družbenem omrežju Twitter zapisal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. A če bodo okužbe zaradi tega narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah v rumeni fazi prepovedano, je dodal.

Preberi »

Ministrstvo: Prizadevamo si za sofinanciranje testiranj za delodajalce

Delodajalci, katerih zaposleni potrebujejo negativen izvid na koronavirus, morajo za testiranje poskrbeti v sodelovanju z izvajalci zdravstvene dejavnosti. Državno sofinanciranje po sedmem protikoronskem zakonu se je izteklo, si pa gospodarsko ministrstvo in vlada prizadevata za dodatna sredstva za pomoč, so STA povedali na ministrstvu.

Preberi »

Kozmetičarke proti odpiranju salonov pod pogojem predhodnega testiranja

Predsednica Slovenskega kozmetičnega združenja Mateja Zupan Josipovič se je v sredo sestala z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom, s katerim je govorila o možnostih odpiranja kozmetičnih salonov. Ob tem je zavrnila možnost odprtja pod pogojem predhodnega testiranja na novi koronavirus, saj to ustvarja občutek lažne varnosti.

Preberi »

Država bo podjetjem subvencionirala dvig minimalne plače

Ključna ukrepa predloga osmega protikoronskega zakona, ki ga vlada že pripravlja, sta podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo najmanj do konca aprila in subvencije podjetjem ob dvigu minimalne plače, je danes povedal minister za delo Janez Cigler Kralj. Glede višine dviga minimalne plače se bodo v kratkem usklajevali s socialnimi partnerji.

Preberi »

GZS znova pozvala vlado k odprtju zaprtega dela gospodarstva

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je vlado danes pozvala k odprtju dela gospodarstva, ki je trenutno še zaprt. Omogočeno bi moralo biti delovanje vseh podjetij, ki lahko zagotovijo upoštevanje ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, v vseh regijah, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.