Search
Close this search box.

gospodarstvo

Gospodarstvo z Golobom o ukrepih za sanacijo po avgustovski ujmi

Predstavniki 14 gospodarskih organizacij, ki so konec avgusta vlado pozvale k oblikovanju dolgoročnih in premišljenih odločitev za sanacijo po poletni ujmi, se bodo danes srečali s predsednikom vlade Robertom Golobom. Pričakovati je, da bodo tema predvsem napovedane rešitve za financiranje obnove, ki razburjajo gospodarstvo.

Preberi »

Ifo: Slovenski srednji razred med davčno najbolj obremenjenimi v EU

Slovenija je med državami EU z največjo davčno obremenitvijo srednjega razreda, je pokazala raziskava münchenskega inštituta Ifo. V tej skupini so še Danska, Belgija, Nemčija, Finska, Litva in Nizozemska, najnižje pa je davčno breme za srednji razred v Španiji, Grčiji, Estoniji, na Portugalskem, Cipru ter v Bolgariji in Romuniji.

Preberi »

Na gospodarskem forumu Koroške o nujnosti hitre cesti in priložnostih po ujmi

Na gospodarskem forumu koroške regije, ki sta se ga danes v Radljah ob Dravi udeležila tudi ministra Emilija Stojmenova Duh in Matjaž Han, je slednji poudaril nujnost izgradnje hitre ceste za regijo. Govorniki so ugotavljali tudi, da so že zdaj številna podjetja zelo inovativna in da nedavna ujma kljub veliki škodi lahko ponuja tudi priložnosti.

Preberi »

Koroška gospodarska zbornica za hitro ureditev infrastrukture

Po uničujočih poplavah je za koroško gospodarstvo ključnega pomena čim hitrejša ureditev cestne in druge infrastrukture za dostop do podjetij, so opozorili v Koroški gospodarski zbornici. Pozvali so tudi k finančni pomoči podjetjem, dan solidarnosti pa po njihovih ocenah ne bo prinesel želenega učinka.

Preberi »

Na Madžarskem zaradi pomanjkanja goriva dolge vrste na bencinskih servisih

Na Madžarskem je zaradi pomanjkanja goriva prišlo do paničnega nakupovanja in dolgih vrst na bencinskih servisih, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na sporočilo madžarske energetske družbe Mol. Nekateri za težave z dobavo krivijo cenovno kapico za gorivo, ki jo je ob splošni draginji uvedla madžarska vlada.

Preberi »
Robert Golob, FOTO: Državni zbor Republike Slovenije

Prihodnji teden prihajajo novi ukrepi za pomoč gospodarstvu

Vlada bo prihodnji teden potrdila nove ukrepe in usmeritve za pomoč gospodarstvu pri soočanju z energetsko krizo. Prinesli bodo ustrezno raven cen plina in elektrike za podjetja, obenem pa subvencije gospodarskim subjektom iz javnih sredstev. Ukrepi bodo začeli veljati 1. januarja, je v pogovoru za STA povedal predsednik vlade Robert Golob.

Preberi »

Dogodki