gospodarstvo

Vlada več kot podvojila pomoč gospodarstvu zaradi cen energentov 

Vlada bo po besedah državnega sekretarja na gospodarskem ministrstvu Dejana Židana več kot podvojila pomoč gospodarstvu. “To v praksi pomeni, da nova številka pomoči ni več 40 milijonov evrov, ampak 86 milijonov evrov,” je dejal. Dokapitalizirali so tudi podjetniški sklad, da bo lahko zagotavljal likvidnostna posojila.

Preberi »

Mesec s predlogom o obvezni božičnici razburil gospodarstvo

Predlog ministra za delo Luke Mesca v zvezi z obvezno božičnico je v gospodarstvu sprožil presenečenje in kritike. Med drugim mu ostro nasprotujejo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), kjer poudarjajo, da se obrtniki in podjetniki “v teh časih borijo za obstoj podjetij in za ohranitev delovnih mest”.

Preberi »

Sij zaradi cen energentov do konca leta zmanjšuje proizvodnjo

Skupina Sij bo “zaradi izjemno visokih cen energentov in negotovosti kupcev pri sprejemanju takšnih cenovnih pogojev” septembra zmanjšala obseg proizvodnje za približno tretjino, v zadnjem četrtletju pa predvidevajo, da bo obseg okoli 40 odstotkov manjši. Od vlade pričakujejo nove ukrepe pomoči, nujna se jim zdi omejitev cen energentov.

Preberi »

V Premogovniku Velenje preučujejo možnosti za večji izkop in uvoz premoga

V Premogovniku Velenje, Tešu in Holdingu Slovenske elektrarne po vladni razglasitvi prve stopnje ogroženosti na področju proizvodnje električne energije preučujejo možnosti za povečanja strateških zalog premoga. Na možnost večjega izkopa premoga v Premogovniku Velenje vplivajo tehnične omejitve, zato preučujejo možnost uvoza premoga.

Preberi »

Slovenjgraški župan gospodarsko stanje v občini ocenil kot dobro

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler se je ob današnjem sprejemu za predstavnike gospodarstva v občini vsem zahvalil za prizadevanja za ohranitev delovnih mest. Gospodarsko stanje v občini je ocenil kot dobro in v izjavi medijem razkril, da so prostore podjetja Adient, ki je preselilo proizvodnjo, kupila tri podjetja s sedežem v občini.

Preberi »

Karantena od ponedeljka skrajšana na sedem dni. Na Brdu o delovanju gospodarstva v razmerah rasti števila okužb

Vlada je na današnji dopisni seji razširila nabor izjem od karantene na domu. Po visoko tveganem stiku v karanteno ne bo treba cepljenim s poživitvenim odmerkom, osebam, ki so za covidom-19 zbolele pred manj kot 45 dnevi, in polno cepljenim prebolevnikom. V skladu s priporočili epidemiologov pa bo karantena od ponedeljka skrajšana na sedem dni.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.