evropa

Rokometni klub Slovenj Gradec: Evropski uvod v sezono (FOTO)

V torek, 19.7. je na Dunaju potekal žreb parov 1. kroga za evropski pokal – EHF European Cup, katerega del je po 16. letih znova slovenjgraški rokometni klub. Ples kroglic je bojevnikom za nasprotnika določil aktualno tretje najboljšo izraelsko moštvo, Maccabi Rishon LeZion.

Preberi »

Na svetu kmalu osem milijard ljudi

Danes že 34. zapored praznujemo svetovni dan prebivalstva. Na svetu trenutno po ocenah živi 7,8 milijarde ljudi. Leta 2011 je svetovna populacija dosegala sedem milijard. Naslednji mejnik, osmo milijardo, bi po projekcijah ZN lahko dosegli že v prihodnjih dveh letih. Leta 2057 naj bi medtem na svetu živelo že deset milijard ljudi.

Preberi »

Napoved dogodka: Pridružite se razpravi na temo, kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem

Podjetje A. L. P. Peca d.o.o. v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji organizira participativni spletni dogodek “(Brez)UPI mladih na Koroškem – kako ustvariti privlačne pogoje za delo in življenje mladih na Koroškem?”, ki je del izmenjave mnenj državljanov v sklopu konference o prihodnosti Evrope. Na dogodku, ki se bo odvil 27. januarja 2022 ob 17. uri, bodo povezali mlade in predstavnike določenih ključnih področij, da skupaj identificirajo aktualne izzive mladih, predebatirajo različne vidike in predlagajo možne rešitve.

Preberi »

Cene plina v Evropi še navzgor

Cene plina v Evropi so še porasle in dosegle nove rekordne vrednosti. Tekom dneva so se na nizozemskem vozlišču TTF povzpele nad 1300 dolarjev (1121 evrov) za 1000 kubičnih metrov, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Preberi »

Prebivalstvo Slovenije predstavlja pol odstotka celotnega prebivalstva EU

Statistični urad Slovenije je pred dnevom Evrope objavil zanimive statistične podatke, ki kažejo, kako pisana družina držav je EU. V Sloveniji povprečno na kvadratnem kilometru živijo 103 prebivalci, po številu prebivalcev se uvršča med manjše države, slovenski otroci družinsko gnezdo zapustijo več kot desetletje za Švedi.

Preberi »

Evropa pred poletjem znova rahlja ukrepe

Medtem ko cepljenje proti covidu-19 napreduje – po napovedih Bruslja naj bi bil cilj 70-odstotne precepljenosti odraslih dosežen julija – in se bliža poletje, se vse več evropskih držav odloča za postopno rahljanje protikoronskih ukrepov. Dodatne sprostitve potovanj se obetajo z uvedbo digitalnih zelenih potrdil, ki jo EU napoveduje do junija.

Preberi »

Iz politike se bo umaknila najvplivnejša ženska na svetu

Prihaja leto, ki se bo zapisalo v politično zgodovino Nemčije in sveta. Predvidoma se bo po jesenskih parlamentarnih volitvah namreč iz politike umaknila kanclerka Angela Merkel. Najvplivnejša ženska na svetu je zaznamovala zadnjih 15 let in mnogi si ne predstavljajo, kakšna bo pot Nemčije po njej.

Preberi »

Dogodki

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.