Search
Close this search box.

evropa

Slovenija po deležu najnižjih plač na evropskem vrhu

Slovenija ima letos osmo najvišjo minimalno plačo v EU, prav tako je na osmem mestu po minimalni plači, merjeni s standardom kupne moči. A hkrati ima – podatki so sicer za 2018 – daleč največji delež zaposlenih v EU, ki prejmejo manj kot 105 odstotkov minimalne plače, je razvidno iz podatkov evropskega statističnega urada Eurostat.

Preberi »

V ospredju letošnjega evropskega tedna zmanjševanja odpadkov embalaža

Danes se začenja evropski teden zmanjševanja odpadkov, ki letos v ospredje postavlja embalažo. Njena količina se zadnja leta tudi zaradi naraščanja spletnih nakupov in dostave hrane še povečuje. Po podatkih statističnega urada je lani v Sloveniji nastalo okoli 317.000 ton odpadne embalaže, kar je skoraj desetino več kot v predkoronskem letu 2019.

Preberi »

Spet v šolo: Poletne šolske počitnice najdaljše na Malti, najkrajše na Danskem, Nizozemskem in Norveškem

Enako kot v Sloveniji se bo večina šolarjev po Evropi v šolske klopi vrnila 1. septembra, vendar se datumi in trajanje počitnic med državami precej razlikujejo. Na Danskem se je pouk začel že 7. avgusta, na Malti pa se bodo učenci v šolo vrnili šele konec septembra. V večini izobraževalnih sistemov poletne počitnice trajajo od devet do 12 tednov.

Preberi »

Rokometni klub Slovenj Gradec: Evropski uvod v sezono (FOTO)

V torek, 19.7. je na Dunaju potekal žreb parov 1. kroga za evropski pokal – EHF European Cup, katerega del je po 16. letih znova slovenjgraški rokometni klub. Ples kroglic je bojevnikom za nasprotnika določil aktualno tretje najboljšo izraelsko moštvo, Maccabi Rishon LeZion.

Preberi »