Search
Close this search box.

energija

Hidroelektrarne HSE na Dravi, Soči in Savi lani proizvedle elektrike za 61 odstotkov gospodinjskih odjemalcev

Hidroelektrarne HSE na Dravi, Soči in Savi so lani proizvedle 2356 gigavatnih ur električne energije, kar predstavlja oskrbo 526.000 oziroma 61 odstotkov gospodinjskih odjemalcev, so ob današnjem svetovnem dnevu rek sporočili iz HSE. Letos so proizvedli še več električne energije in poudarili vzajemno koristno sobivanje z okoljem in prebivalci.

Preberi »

Vračilo državnih pomoči Sijevih hčerinskih družb še nejasno

Vračilo državne pomoči hčerinskih družb jeklarske skupine Sij, potem ko so si lastniki krovne družbe izplačali dividende, še ni jasno. Po besedah ministra okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra za izterjavo obstaja nekaj rešitev, tudi sprememba zakonodaje, gospodarski minister Matjaž Han pa je dodal, da se je treba z vpletenimi tudi pogovarjati.

Preberi »

Ob tradicionalnem Skoku čez kožo tudi pogled v prihodnost energetike

Na velenjskem mestnem stadionu so včeraj s 62. Skokom čez kožo v rudarski stan sprejeli 36 novincev. Letošnji častni skakalec, minister Bojan Kumer je ob tem poudaril, da ob razvoju ne smemo pozabiti na tradicijo, generalni direktor Premogovnika Velenje Marko Mavec pa se je dotaknil izzivov, ki Šaleško dolino čakajo ob razogljičenju energetike.

Preberi »

GZS ob izplačilu dividend v Siju: Vedno smo zastopali interese gospodarstva

Vloga Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je bila ves čas, tudi ob energetski krizi, podrejena zastopanju interesov gospodarstva oz. članov, so se danes na poročanje o izplačilu dividend in nagrad poslovodstvu skupine Sij, katerega del je tudi predsednik GZS Tibor Šimonka, odzvali v GZS. Prepričani so v upravičenost opozoril na težave podjetij.

Preberi »

Sonce je brezplačen vir energije z ogromnim potencialom. Izkoristite ga s pomočjo podjetja BeSolar

Predstavljamo vam podjetje BeSolar, s sedežem v Mariboru in s poslovnima enotama v Ljubljani ter Slovenj Gradcu, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev. Zagotavljajo odlično razmerje med ceno in kakovostjo ter poskrbijo, da postanete zadovoljen lastnik male sončne elektrarne.

Preberi »