Search
Close this search box.

duševno zdravje

Sloveniji na poletnih igrah specialne olimpijade 18 medalj. Med njimi tudi Korošec Luka Temnikar

V Berlinu so se v nedeljo zvečer končale 16. poletne igre specialne olimpijade. Tekmovalo je več kot 7000 športnikov iz 176 držav, ki so se za odličja merili v 26 športih. V Nemčijo je odpotovala 26-članska slovenska odprava, ki se domov vrača z 18 odličji, so sporočili iz Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja.

Preberi »

Ob dnevu redkih bolezni pozivi k ureditvi otroške paliativne oskrbe na domu

Zadnji dan februarja obeležujemo svetovni dan redkih bolezni, ki prizadenejo do pet ljudi na 10.000 prebivalcev, večinoma otrok. Društvo Viljem Julijan ob tej priložnosti poziva pristojne institucije, da uredijo in zagotovijo otroško paliativno oskrbo na domu oziroma pomoč tretje osebe na domu za družine otrok z najtežjimi zdravstvenimi stanji.

Preberi »

Ob svetovnem dnevu otrok v ospredju njihovo duševno zdravje

V ospredju svetovnega dneva otrok je letos duševno zdravje otrok in mladostnikov. Ob tej priložnosti otroci pod okriljem Unicefa odpirajo pogovore o čustvih in vrstnike spodbujajo k iskanju pomoči v stiski. Pri nas 20. novembra obeležujemo tudi obletnico ustanovitve Tom telefona, kjer otrokom in mladostnikom zagotavljajo brezplačno svetovanje.

Preberi »

Duševno zdravje na delovnem mestu

Tako zelo smo ujeti v neizprosno tekmo s časom in obveznostmi, da se običajno duševnih stisk zavemo prepozno. Tako delodajalci kot zaposleni tudi še vedno stežka spregovorijo o duševnem zdravju, čeprav ima ravno služba, ki predstavlja vsaj tretjino našega dneva, velik vpliv na naše počutje. V nadaljevanju razkrivamo, kako poskrbeti za duševno zdravje na delovnem mestu.

Preberi »

Direktor CSD Koroška: “Trend višanja prejemnikov denarnih socialnih pomoči nakazuje na vedno večje materialne stiske posameznikov in družin”

Center za socialne zadeve Koroška v času epidemije prilagaja svoje delo trenutnim razmeram. K sreči ne zaznavajo porasta primerov nasilja v družini, zaznavajo pa poglabljanje težav oseb na področju duševnega zdravja. Zaradi covid-19 pa opažajo povečan pripad zadev na področju uveljavljanja pravic iz javnih sredstev.

Preberi »

Dogodki