droga

Šestletnik iz slovenske Istre pozitiven na kokain

Šestletnik iz slovenske Istre je bil na toksikološkem izvidu pozitiven na kokain, po tem ko se je od očeta vrnil k materi, ki je zaradi glavobola in slabosti šestletnika posumila, da z njenim otrokom nekaj ni v redu. Mati šestletnika je več let opozarjala, da oče, ki je že v priporu, ni primeren skrbnik, je poročala Televizija Slovenija.

Preberi »

Društvo Projekt človek: Število tistih, ki zaradi alkohola trpijo, je bistveno večje od števila tistih, ki so z alkoholom zasvojeni

November, ki je že nekaj časa namenjen osveščanju in preprečevanju zasvojenosti, je vsako leto za zaposlene in člane Društva Projekt Človek še posebej aktiven. Tudi letos so ga obeležili s številnimi dnevi odprtih vrat, s sodelovanjem pri okroglih mizah in predavanjih v lokalni skupnosti, s tradicionalnim pohodom na Lubnik in drugimi športnimi aktivnostmi. Luč sveta sta ugledali tudi dve brošuri, ena namenjena bližnjim osebam, ki se že srečujejo s problematiko zasvojenosti in druga namenjena vzgoji, da bi preprečili razvoj zasvojenosti. Z aktivnostmi pa nadaljujejo tudi v veselem decembru, ne manjka pa jim niti smelih načrtov za leto 2023.

Preberi »

Koprski policisti in inšpektorji v soboto odkrili deset prekrškov v lokalih in na prireditvah. Zasegli tudi prepovedane droge

Policisti in inšpektorji so v soboto zvečer poostreno nadzirali gostinske lokale in prireditve v Slovenski Istri. S koprske policije so sporočili, da so trem osebam zasegli prepovedane droge, štiri osebe pa so kaznovali zaradi kršenja javnega reda in miru. Inšpekcijske službe so uvedle dva prekrškovna postopka in izrekle opozorilo.

Preberi »

Začelo se je zbiranje podpisov za vložitev predloga zakona, ki bi prinesel testiranje poslancev na droge

Danes se je začelo zbiranje podpisov pod predlog, kot so ga poimenovali vlagatelji, prvega ljudskega protikoronskega zakona. V DZ ga je vložil predstavnik Civilne iniciative slovenskih pravnikov in gibanja Zdrava družba Jure Pogačnik. Predlog zakona bi med drugim prinesel obvezno letno testiranje poslancev na kokain, heroin in sintetične droge.

Preberi »