dobrodelnost

Slovenci za ozaveščanje o sladkorni bolezni zbrali kar 101.537 km

Zveza društev diabetikov Slovenije je že četrto leto zapored organizirala akcijo #darujemkilometre, s katero spodbujajo h gibanju in ozaveščajo o pomembnosti gibanja za zdrav življenjski slog. Cilj akcije je ambiciozen: s kolesom, hojo in tekom zbrati 384.400 kilometrov, kolikor znaša razdalja od Zemlje do lune. Letošnje leto je bilo v zbiranju kilometrov rekordno, udeleženci akcije so skupaj zbrali kar 101.537 kilometrov. S takšnim tempom bodo cilj dosegli že prihodnje leto.

Preberi »

Jubilejni Triglavski tek: Za dober namen pretekli več kot 9.000 km

Več kot 1.500 tekačev in obiskovalcev jubilejnega 10. Triglav teka je v soboto, 10. 9. 2022, prispevalo k nepozabnemu športno-rekreacijskemu dogodku na Brdu pri Kranju. Tekači vseh generacij so se ob podpori vrhunskih športnikov preizkusili v šestih tekaških izzivih: otroškem teku Kuža Pazi, družinskem teku, štafetnem teku trojk, polmaratonu, teku na 10 in na 5 km. Tudi letos so po stezah protokolarnega parka Brdo tekli za dober namen – boljšo oskrbo novorojenčkov, obenem pa je bila v ospredju trajnostna naravnanost dogodka.

Preberi »

V dm prodajalnah dobrodelno zbiranje pleničk

September je za veliko otrok in staršev čas novih začetkov, zato je prav, da se spomnimo tudi na tiste, ki se prav zdaj spopadajo s finančnimi težavami. V ta namen Pampers in podjetje dm vabita k sodelovanju pri dobrodelnem projektu, ki bo olajšal življenje družinam z dojenčki in malčki v socialni stiski.

Preberi »

Zmagovalec VN Kranj kolesari za ozaveščanje o sladkorni bolezni (FOTO)

Na najstarejši mednarodni kolesarski dirki v Sloveniji – 54. VN Kranja – memorial Filipa Majcna, ki je potekala 24. julija 2022, je med 126 kolesarji iz 21 ekip, 160 kilometrov prvi prekolesaril Italijan Andrea Peron. Je član profesionalne kolesarske ekipe Team Novo Nordisk iz ZDA, njena posebnost je, da imajo vsi člani ekipe sladkorno bolezen tipa 1.

Preberi »

Slovenj Gradec obiskal dobrodelni kolesar (FOTO)

Kolesar Matjaž Hribljan, član Kolesarskega kluba Jan Sport z Vrhnike, se je pred tednom dni podal na trinajstdnevno kolesarjenje po Sloveniji, s pomočjo katerega skupaj z Društvom distrofikov Slovenije in Kolesarskim klubom Jan Sport zbira denar za ljudi z amiotrofično lateralno sklerozo (ALS).

Preberi »