Search
Close this search box.

dirka

ANSA/STA

Pred Pogačarjevim kronanjem na Giru še parada šampionov v Rimu

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo drevi v Rimu okronan kot novi kralj dirke po Italiji. To mu bo uspelo kot drugemu Slovencu po lanskem slavju Primoža Rogliča. Ob tem bo Pogačar slavil z največjo prednostjo po letu 1965, če bo obdržal skoraj deset minut naskoka pred zasledovalci.

Preberi »
ANSA/STA

Pogačar v zadnji teden z ogromno prednostjo

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) bo zadnji teden dirke po Italiji začel kot prepričljivo vodilni. Pred gorsko 16. etapo od Livigna do Monte Pana nad Santo Cristino (206 km) ima pred najbližjimi zasledovalci kar 6:41 minute naskoka.

Preberi »

Prolog Dakarja Schareini, Marčič 76., Mulec 96.

S prologom se je danes začela 46. izdaja vzdržljivostnega relija Dakar. Svoje so zjutraj že opravili motoristi, med katerimi je po 27 km hitrostne preizkušnje v Al Uli v Savdski Arabiji slavil Španec Tosha Schareina s Hondo. Slovenca sta bila v drugi polovici uvrščenih, Simon Marčič je zasedel 76. mesto, Toni Mulec pa 96.

Preberi »

Trojna zmaga Rogličeve ekipe zasenčila vse kritike

V nedeljo se je v Madridu končala sezona tritedenskih kolesarskih dirk. Pod vse zmage so se podpisali člani Jumbo-Visme, med njimi tudi slovenski as Primož Roglič na Giru. Slovenec je moral skupaj z ekipo na dirki po Španiji poslušati tudi kritike glede napadov znotraj ekipe, v kateri je na koncu skupno zmago slavil Američan Sepp Kuss.

Preberi »

Roglič do 11. etapne zmage na Vuelti, skupno vodstvo Kussu

Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je zmagovalec osme etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi od Denie do Costa Blance Interiora (165 km) je bil najboljši v sprintu manjše skupine favoritov. Skupno vodstvo je prevzel Rogličev moštveni kolega, Američan Sepp Kuss.

Preberi »

Pogačar ob koncu Toura spet našel samega sebe

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo dirko po Franciji končal na drugem mestu. Po dveh skupnih zmagah je moral v zadnjih dveh izdajah priznati premoč Dancu Jonasu Vingegaardu. Letos je v kraljevski 17. etapi zapadel v globoko krizo, nato pa v naslednjih dneh vendarle našel samega sebe in z današnjo etapno zmago občutil določeno zadoščenje.

Preberi »

Dogodki