Search
Close this search box.

SloEnduro Perkmandlc 2024. Vsi najboljši na startu, tudi dež se umika

Po premoru za dva SloEnduro dneva (in za monsun) ta konec tedna nadaljujejo s serijo SloEnduro. Na vrsti je tretja letošnja dirka, vračajo se na Koroško, v Mežico.

Po lanskoletni krstni izvedbi se tudi letos v Mežico vrača SloEnduro Perkmandlc. 

Četrta dirka v letošnji seriji SloEnduro bo potekala po “trailih” nad Mežico med 15. in 16. junijem 2024.
Tereni svetovne enduro serije EWS 2018 in EWS-E 2022 obljubljajo pester vikend dirkanja v rudarskem kraju pod Peco, organizatorji pa pestro dogajanje tudi izven dirkaškega traku.

Skupna dolžina dolgega kroga z 21 km ni prav strašljiva, 1225 višinskih metrov vzponov in spustov pa se sliši kot dovolj dober izziv.

Prva hitrostna preizkušnja Lost Goat se morda sliši znano, to je etapa dirke svetovne serije EWS iz leta 2018. A lani je bil v SloEnduro Perkmandlc vključen spodnji del, tokrat pa bo v uporabi zgornji, bolj tehničen del. Zaključi se prav tam, kjer se je lanska etapa začela.

Druga etapa Perkmandlc je takšna kot lani, povsem nova pa je tretja etapa A-drog: strma, z nekaj »dropi«. Zadnja etapa Kanal, letos Shimanova SuperEtapa, ima spremenjen prvi del z več zavoji, tudi v zadnjem delu je nekaj ukrepov za zmanjševanje hitrosti.

Osrednje prizorišče s prijavno službo, štartom, ciljem in podelitvijo bo pred Narodnim domom Mežica.

Spored tekmovanja:

Sobota, 15. 6. 2024
• 9:00–12:00 – Odprta prijavna služba – prevzem startnih številk (Narodni dom Mežica, Trg 4. aprila 4)
• 11:00–17:00 – Trening krog – vsaka proga enkrat. Trening je mogoč samo s štartno številko.

Nedelja, 16. 6. 2024
• 8.00–8.45 – Prevzem startnih številk samo za kategorijo 4Fun (Narodni dom Mežica)
• 9:00 – Sestanek vodij ekip (Narodni dom Mežica)
• 9:30 – Start prvega tekmovalca (Plato pred Narodnim domom)
• 16:00 – Prihod zadnjega tekmovalca v cilj (Plato pred Narodnim domom)
• 17:00 – Podelitev nagrad (Plato pred Narodnim domom)

Na drugi SloEnduro Perkmandlc je prijavljenih 211 kolesark in kolesarjev iz osmih držav.

Pri moških bo na startu kompletna prva deseterica razvrstitve po prvih dveh primorskih dirkah, ajdovskem Kamplcu in ilirskobistriških Borovcih, manjkal bo le italijanski mladinec Simone Leo (Wolf Racing Team), ki je na 10. mestu. Lokalni junak Vid Peršak (Unior-Sinter Factory Racing), zmagovalec Kamplca, ima 50 točk prednosti pred zmagovalcem Borovcev Mihom Smrdelom (MBK Črni Vrh). Oba sta vmes nastopila na treh dirkah svetovnega pokala, tako da bi jima domača dirka lahko bila mala malica – ali pa ne. Tretji na lestvici je Smrdelov klubski kolega Jernej Kavčič.

Na dolgi progi se gotovo med najhitrejše vmeša še kdo od 17 mladincev – Madžar Áron Babó (FRO Racing) in Maks Struna (KK Završnica) sta tako del prve deseterice.

Po operaciji ramena se vrača David Ivartnik (Golovec trails), lani drugi v končni razvrstitvi. Na vrh bo startalo še nekaj hitrih Avstrijcev in drugih tujcev, da ne bo dolgčas.

Tudi pri ženskah bodo dirko popestrile tri Avstrijke s Sabrino Eberhard (Radlager Racing Division) na čelu, tretjeuvrščeno v razvrstitvi. Pred njo sta na lestvici le Maja Vojska (MBK Črni Vrh) na drugem mestu in vodilna Maša Komel (KK Črn trn), zmagovalka Borovcev, ki se je na Kamplcu pustila premagati le nemški svetovni prvokategornici Raphaeli Richter.

Koroška mlajša mladinka Nežka Libnik (KK Ravne) pa utegne vse starejše tekmice z dolge trase zopet izzvati na Shimanovi SuperEtapi.

Vabljeni, da se udeležite odlične tekme. Da pa ne boste ob gledanju ostali lačni vas bodo v soboto razvajali Punkt s hamburgerji in Hiša Poljana s ponudbo puhastih palačink.

Nikar ne zamudite napetega dirkaškega vikenda v Mežici.

Vir: SloEnduro

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Po premoru za dva SloEnduro dneva (in za monsun) ta konec tedna nadaljujejo s serijo SloEnduro. Na vrsti je tretja letošnja dirka, vračajo se na Koroško, v Mežico.