Search
Close this search box.

cena

Nafta danes cenejša

Cene nafte so se danes znižale. Na gibanje cen vplivajo podatki o zalogah v ZDA, ki so se po navedbah zasebnega inštituta API prejšnji teden znatno zvišale, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Preberi »

Slaba novica za kadilce: Škatlica cigaret zopet dražja

Trošarine za tobačne izdelke so se danes še tretjič letos zvišale. Potem ko se je januarja in maja škatlica cigaret večinoma podražila za po 20 centov, se bo danes še za deset centov, kaže cenik Tobačne Ljubljana. Vlada medtem po besedah premierja Roberta Goloba razmišlja o novih zvišanjih trošarin, in to ne le za tobačne izdelke.

Preberi »

Od torka nove cene goriv

Ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih zunaj avtocest se bosta opolnoči znižali. Bencin se bo pocenil za 1,8 centa na 1,464 evra, dizel pa za 9,5 centa na 1,623 evra za liter. Cena kurilnega olja bo za 9,5 centa nižja in bo znašala 1,306 evra na liter, so sporočili iz gospodarskega ministrstva.

Preberi »

Košarice živil v drugem popisu cen občutno cenejše

V drugem popisu cen 15 osnovnih živil, ki so ga izvedli 27. septembra, so bile košarice pri vseh šestih trgovcih v Sloveniji cenejše kot v prvem. Vse so bile cenejše od najcenejše v prvem popisu, zmanjšal se je cenovni razkorak med njimi. Najcenejšo košarico je tokrat ponujal Hofer, najdražjo pa Mercator.

Preberi »

Zaživel bo portal za primerjavo cen osnovnih živil

V okviru vladnih ukrepov za naslovitev draginje bo danes zaživela spletna stran, ki bo potrošnikom ponujala primerjavo cen osnovnih živil in lažjo izbiro med primerljivimi izdelki. Podrobnosti bo dopoldne na novinarski konferenci predstavila kmetijska ministrica Irena Šinko skupaj s sodelavci in izvajalcem popisa cen.

Preberi »

Svetovne cene hrane peti zaporedni mesec navzdol

Svetovne cene hrane so se avgusta še peti mesec zapored nekoliko znižale. Najbolj se je na mesečni ravni pocenilo rastlinsko olje, zaradi nadaljevanja izvoza iz črnomorskih pristanišč v Ukrajini so padle tudi cene pšenice, izhaja iz danes objavljenega poročila Organizacije ZN za prehrano in kmetijstvo (FAO).

Preberi »

Krivec: Meso se bo še podražilo. Lahko pa pride tudi do pomanjkanja

Cene mesa so se letos že zvišale, po napovedih direktorja Celjskih mesnin Izidorja Krivca pa se bo meso v prihodnje zaradi visokih stroškov še podražilo. “Cene bi morali zvišati vsaj za 15 odstotkov, sicer mesarji ne bodo preživeli,” ocenjuje prvi mož Celjskih mesnin, ki bodo letos po napovedih najverjetneje prepolovile dobiček iz poslovanja.

Preberi »