Search
Close this search box.

FOTO: Minister Šarec obiskal najbolj prizadeta območja Občine Ravne

Minister za obrambo, Marjan Šarec, je z ekipo obiskal občino Ravne na Koroškem, kjer se interventne ekipe trudijo z normalizacijo stanja po neurjih, že vse od 12. julija.

Spomnimo: Člani PDG Kotlje so včeraj posredovali na 20 lokacijah od Podgore, Kotelj do Brdinj in pomagali krajanom ob tej nenavadni ujmi. V akciji je sodelovalo 16 operativnih gasilcev, akcija je trajala od 16. do 22. ure, ko se je zadnja enota vrnila v garažo. V logistiko PGD Kotlje je bilo aktiviranih še 5 gasilcev, ki so skrbeli za logistične potrebe enot na terenu, skupaj torej 21 gasilcev.

Koroški gasilski Zavod je nudil podporo, vodja intervencije Miran Korošak pa logistiko z izposojeno opremo in delovno silo.

V intervenciji na področju Kotule, Ob Suhi, v Grajskem parku in drugje po Ravnah so sodelovali tudi PGD Ravne na Koroškem, ker je neurje povzročilo veliko problemov. Zalilo je hiše, vrtove, dvorišča, garaže,…

Poveljnik PGD Ravne na Koroškem in direktor KGZ Ravne na Koroškem Dejan Salčnik je povedal, da je na terenu bilo skupno 18 gasilcev, od tega 14 iz PGD Ravne na Koroškem ter 4 poklicni, ki so bili razdeljeni v 4 skupine. Največ težav so imeli zaradi poplav in vdorov meteorne vode. Zalivalo je kleti, hiše in dvorišča, od koder so črpali vodo.

Zaprta je bila cesta Kotlje – Sele, kjer so promet preusmerjali policisti.

Ob 17.34 je v Bukovski vasi, občina Dravograd, avtobus zapeljal s ceste in se nevarno nagnil. Gasilci KGZ Ravne so umaknili 15 potnikov, ki jih je odpeljal nadomestni avtobus na varno, od koder jih pobere nadomestni avtobus. S pomočjo dveh traktorjev so avtobus povlekli nazaj na cesto, so po intervenciji zapisali na straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

Poveljnik PGD Kotlje Uroš Praznik je še povedal, da je na Brdinjah zalilo nekaj hiš in garaž, Ivarčko jezero pa je odrezano od sveta – cesta je na več koncih nevarno spodjedena.

Minister Marjan Šarec je obljubil pomoč pri sanaciji v obliki delovnih strojev in delovne sile.

Štab CZ Občine Ravne ta hip pod poveljstvom namestnika poveljnika Vaukman Davida in podžupana Andreja Erjavec razporeja delo kooperantov JKP Ravne in ostalih.

Ogleda prizadetih območij sta se udeležila poslanca Prednik Jani in Dušan Stojanovič ter regijski poveljnik CZ Alan Matijevič.

Vir: Občina Ravne

Fotogalerija:

Dogodki

Minister za obrambo, Marjan Šarec, je z ekipo obiskal občino Ravne na Koroškem, kjer se interventne ekipe trudijo z normalizacijo stanja po neurjih, že vse od 12. julija.