Search
Close this search box.

Voznik začetnik z neregistriranim vozilom krepko prekoračil hitrost

Policisti z območja PU Celje so voznika začetnika obravnavali včeraj, 8. julija 2024, v nočnem času.
Fotografija je simbolična

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, so policisti Postaje prometne policije Celje včeraj ponoči, 8. julija 2024, izvajali meritve hitrosti na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici. Na delu, kjer je hitrost omejena na 70 km/h, je voznik začetnik vozil 158/km/h.

Voznik začetnik je vozil neregistrirano vozilo, ki ni bilo obvezno zavarovano, prav tako za vozilo ni bil opravljen tehnični pregled.

Za storjene prekrške sledi obdolžilni predlog. Za omenjeno prekoračitev hitrosti je predpisana globa v višini 1.200€ in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih voznik poseduje.

Za vožnjo z neregistriranim vozilom je predpisna globa v višini 100€, za vožnjo z vozilom brez opravljenega tehničnega pregleda pa 500€. Zaradi vožnje z vozilom brez sklenjenega obveznega zavarovanja, bodo policisti zoper lastnika vozila izvedli prekrškovni postopek.

Policisti ob tem opozarjajo, da ne smemo nikar pozabiti, da je neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč. Vsem voznikom zato svetujejo, naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na vozišču. Le na ta način bomo skupaj doprinesli k večji varnosti na naših cestah.

Vir: PU Celje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Policisti z območja PU Celje so voznika začetnika obravnavali včeraj, 8. julija 2024, v nočnem času.