Search
Close this search box.

vlada

Šarec za STA: Za izboljšanje sistema civilne zaščite v zakonodaji ni ovir, a delati je treba kot družina

Minister za obrambo Marjan Šarec meni, da so nas naravne nesreče v zadnjem letu in pol naučile veliko, izkušnje pa so že prelili tudi v spremembe v delovanju sistema civilne zaščite. Ob tem stavi na proaktivnost države in povezanost. Za učinkovitejše ukrepanje je treba “delati kot ena družina”, je za STA ocenil pred petkovim dnevom civilne zaščite.

Preberi »

V petek začetek uveljavljanja umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo

V petek, ob koncu sedmega tedna stavke Fidesa, se bodo začeli uveljavljati umiki soglasij zdravnikov za nadurno delo. Tisti, ki so soglasje umaknili, bodo tedensko delali do največ 48 ur. Ministrstvo za zdravje je v začetku tedna predstavilo ukrepe za blažitev posledic, v mnogih zdravstvenih ustanovah je pričakovati vsaj delno reorganizacijo dela.

Preberi »

Operaterji številke 112 bodo v ponedeljek stavkali

Operaterji številke 112 bodo v ponedeljek ob 8. uri začeli s stavko. Kot je danes sporočil predsednik sindikata ministrstva za obrambo Marjan Lah, bo ta trajala do sklenitve stavkovnega sporazuma ali do nadaljnjih odločitev stavkovnega odbora. Po zagotovilih sindikata bo številka 112 tudi v času stavke delovala nemoteno.

Preberi »

Ministrstvo za zdravje povečuje dostopnost do osebnega zdravnika in naslavlja potrebe pacienta

Na včerajšnji seji je vlada sprejela uredbo, s katero naslavlja potrebe pacientov. Uredba se osredotoča na krajšanje čakalnih dob in izboljšuje dostopnost čakajočih do prvih pregledov specialistično-ambulantnih obravnav, z uvedbo ambulant specializantov družinske medicine in vzpostavitvijo novega standarda ambulante pa prinaša tudi večjo dostopnost do osebnega zdravnika.

Preberi »

Švarc Pipan: Predsedniku vlade je včeraj ponudila svoj odstop

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je na včerajšnjem sestanku predsedniku vlade Robertu Golobu ponudila svojo odstop. Strinjala sta se, da ministrica ostaja na položaju, dokler bo potrebno, da se “situacija resnično razčisti, predvidoma dva do tri tedne”, je ministrica nocoj dejala v oddaji Marcel na Televiziji Slovenija.

Preberi »

Dogodki