vlada

Vlada omejila cene daljinskega ogrevanja

Ljubljana, 24. januarja – Vlada je danes izdala uredbo o oblikovanju cene toplote iz daljinskega ogrevanja, s katero je najvišjo dovoljeno tarifno postavko za variabilni del cene toplote določila pri 98,70 evra na megavatno uro. Uredba velja od 1. januarja do 30. aprila. Ukrep bo po navedbah vlade znižal cene v 18 sistemih daljinskega ogrevanja.

Preberi »

Pričakovati je vladno potrditev sporazumov s Fidesom in Svizom

Čeprav parafirana sporazuma z zdravniškim sindikatom Fides in s sindikatom Sviz na dnevni red današnje seje vlade nista uvrščena, je pričakovati, da bo vlada sporazuma na današnji seji obravnavala in tudi potrdila. Kaj konkretno prinaša dogovor s Fidesom, še ni znano, dogovor s Svizom pa pomočnicam vzgojiteljic prinaša štiri plačne razrede.

Preberi »

Na pogajanjih dogovor glede plač pomočnic vzgojiteljic

Na včerajšnjih pogajanjih o delu stavkovnih zahtev Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) so se dogovorili o dvigu plač pomočnic vzgojiteljic za štiri plačne razrede. Vladna stran pogajanja ocenjuje kot pomemben napredek. Če bo ministrski zbor dogovorjeno potrdil, sobotnega protestnega shoda ne bo.

Preberi »

Vlada podaljšala letošnjo uredbo o določitvi programov storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja v prihodnje leto

Vlada je na današnji dopisni seji spremenila uredbo o določitvi programov storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, opredelitev zmogljivosti, potrebnih za njegovo izvajanje, in določitev obsega sredstev za leto 2022, so sporočili z vladnega urada za komuniciranje (Ukom). Gre za podaljšanje obstoječe uredbe v prihodnje leto.

Preberi »