vlada

Vlada sprejela odlok o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev PCT

Vlada je na današnji 248. dopisni seji sprejela odlok o načinu ugotavljanja izpolnjevanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti in testiranja (PCT) v zvezi z nalezljivo boleznijo covid-19. Če bo izpolnjevanje pogojev potekalo z odčitavanjem kode QR v aplikaciji, bosta uporabniku na vpogled osebno ime in letnica rojstva preverjane osebe.; v aplikaciji vidno ime in letnica rojstva preverjane osebe.

Preberi »

Novi interventni zakon v veljavi, novi boni v kratkem

Potem ko so poslanci v torek sklenili, da na novi interventni zakon za pomoč ob epidemiji ni mogoče razpisati referenduma, je bil še isti dan objavljen v uradnem listu in od danes velja. Na voljo je tako novih 243,5 milijona evrov pomoči, tokrat namenjene predvsem turizmu in povezanim panogam. V kratkem bodo vsi prebivalci prejeli tudi nove bone.

Preberi »

Vlada sprejela novosti pri vstopu v Slovenijo

Za osebe, ki prihajajo z območja na rdečem ali temno rdečem seznamu, od sobote ne bo več obvezna karantena, če predložijo dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali preboleli bolezni, je danes sklenila vlada. Spremembe so tudi pri osebah, ki vstopajo v Slovenijo z območij na oranžnem seznamu.

Preberi »

Bo vlada naslednji teden odpravila vse ukrepe?

Vlada se bo predvidoma naslednji teden spet sestala in pretresala epidemiološke razmere doma in po svetu. Predstavniki vlade sicer že več dni pozivajo k cepljenju, z namenom, da bi lahko dočakali mirno jesen in se izognili četrtemu valu. Predvsem zaradi delta različica novega koronavirusa. Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar pa je napovedala, kdaj bi lahko v Sloveniji odpravili vse ukrepe.

Preberi »
Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.