Search
Close this search box.

V občini Črna na Koroškem se bo odvijal že 63. Koroški turistični teden

Koroški turistični teden v občini Črna na Koroškem se bo odvijal med 10. in 19. avgustom. Gre za tradicionalno prireditev, ki je ena izmed najstarejših v Sloveniji. Letos organizatorji pričakujejo od 20.000 do 30.ooo obiskovalcev.

Med vsemi aktualnimi dogodki, ki se bodo odvijali je tudi otvoritev olimpijske poti, kjer stoji sedem klopi v čast sedmih olimpijcev, ki prihajajo iz Črne na Koroškem. Kot že lansko leto bo tudi letos potekalo srečanje občanov občin Črne na Koroškem ter Solčave na Grohatu, odvijalo pa se bo 16. avgusta.

Tradicionalno bodo razglasili tudi športnika leta in kot že prejšnja leta bo tudi letos potekal maraton Kralja Matjaža, novost pa bo družinski tek.

Osrednji dogodek pa bo seveda tradicionalni celodnevni kramarski sejem, ki se bo odvijal 15. avgusta. Ta dan pričakujejo tudi največ obiskovalcev iz cele Slovenije in tudi tujine.

Organizatorji so seveda poskrbeli tudi za večerne zabave pod šotori na večih lokacijah. Tako nas bodo zabavali Tanja Žagar, ansambel Gamsi, Klapa Aktual in Zdravko Škender, Milan Kamnik z bendom, ansambel Zapev, Dejan Vunjak in DJ ter skupina Kingston.

Spodaj si lahko ogledate celoten program dogajanja:

Dogodki