Jutri v KOK odprtje razstave Industrijska suita avtorja Stojana Špegla

V Grajskem razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika odpirajo novo razstavo. Z razstavo Industrijska suita se bo predstavil Stojan Špegel.
knjižnica

Odprtje razstave bo v četrtek, 17. junija 2021, ob 18. uri, razstava pa bo na ogled vse do konca avgusta. Kustosinja razstave je umetnostna zgodovinarka Milena Zlatar.

Stojan Špegel se izraža v vizualnem jeziku in enako vešče piše; s poezijo in prozo beleži svoja opazovanja, čutenja in razmišljanja. Odslikava okolje, kjer je odrasel in se mu zapisal z dušo in profesionalnim delovanje, so ob tem zapisali v koroški knjižnici ter dodali, da so njegova dela, likovna in literarna odsev (po)krajine in družbenega okolja, ki mu pripada. “Prisotna so v vsaki njegovi potezi: slika ali zapisana beseda je resonanca takšne sinteze. Z besedo, sliko in zvokom upodablja industrijsko suito.”

Stojan Špegel se je rodil leta 1963 v Slovenj Gradcu. Diplomiral in magistriral je na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Doslej je imel več kot štirideset samostojnih razstav, od leta 1996 pa je sodeloval na več kot sto skupinskih razstavah. Izdal je štiri pesniške zbirke. Profesionalno se je udejstvoval tudi kot muzealec; bil je vodja Muzeja premogovništva Slovenije in tamkajšnjega razstavišča Barbara, kjer je pripravil že več kot 180 razstav. Živi in ustvarja v Šoštanju.

VIR: KOK

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.