Search
Close this search box.

V radeljski knjižnici so pripravili pestro počitniško dogajanje: Brezplačne ustvarjalne delavnice, nagrade za poletne bralce, razstave …

Knjižnica Radlje ob Dravi, ki se od lanskega leta ponaša z novo lokacijo, kamor so se z obrobja mesa po dvajsetih letih preselili v večje prostore v središču Radelj, kjer je občina za ta namen obnovila prostore nekdanje veleblagovnice Tima, je tudi to poletje pripravila pester počitniški program, z raznovrstnimi ustvarjalnimi delavnicami, pridne bralce, pa poleg številnih novosti na knjižnih policah, čakajo za prebrano čtivo tudi lepe nagrade.

V knjižnici namreč tudi to poletje pridno delijo knjižice osnovnošolcem in dijakom, ki si s sodelovanjem v počitniški bralni akciji lahko pridobijo lepe nagrade. Knjižica je na razpolago v osrednji in v vseh krajevnih knjižnicah, skupaj s knjigami in navodili.

V radeljski knjižnici pa tudi ustvarjajo, in sicer se jim lahko pridružite vsak ponedeljek med 10. in 12. uro. Da je ustvarjanje v družbi vrstnikov zabavno, so mnogi že preizkusili, lahko pa tudi vi. Kot pravijo v knjižnici, vedno delajo kaj novega in zanimivega, poskrbijo tako za ideje kot material, tako da se jim vi samo pridružite in že lahko pokažete svojo kreativnost in ustvarjalno žilico. Delavnice so brezplačne, izdelek pa lahko mladi ustavajalci odnesejo tudi domov.

Pri tem naj še omenimo, da si lahko ob obisku Knjižnice Radlje ogledate tudi različne razstave: 

  • na otroškem oddelku razstavo risbic in slik otrok iz radeljskega vrtca,
  • v prireditvenem prostoru ter v čitalnici slike tihožitij in krajin slikarja Antona Voduška,
  • v galeriji knjižnice razstavo podob in pozitivnih misli članov skupine Tebeemko,
  • v vitrinah knjižnice razstavo unikatnega nakita Špele Kresnik.

Več informacij najdete na spletni strani knjižnice http://www.knjiznica-radlje.si.

Dogodki