Search
Close this search box.

Kdo si po vašem zasluži priznanja občine Dravograd?

V Dravogradu bodo podelili naziv častnega občana ter nagrado in priznanje občine. Predloge na javni razpis lahko podate tudi vi.

Naziv častni občan, priznanja in nagrada bodo podeljeni na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Dravograd v počastitev občinskega praznika.

Naziv častnega občana Občine Dravograd bodo podelili občanom, ki so z izjemnim delovanjem in stvaritvami na področju gospodarstva, znanosti, umetnosti, kulture, športa in humanitarnih ter drugih dejavnosti prispevali k boljšemu življenju občanov in imajo poseben pomen za razvoj in ugled občine.

Nagrado Občine Dravograd bodo podelili fizičnim osebam, društvom, klubom, sekcijam, podjetjem in drugim pravnim osebam za izjemne uspehe na posameznih področjih življenja in dela, ki prispevajo k razvoju in ugledu občine, življenju v občini ter podobi krajev, kot spodbudo za nadaljnje strokovno delo ali aktivnosti na posameznih področjih delovanja.

Priznanje Občine Dravograd bodo podelili posameznikom, skupini posameznikov, društvom ali drugim organizacijam in skupnostim za enkratne, izjemne dosežke in kot vzpodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih dela in življenja.

Predloge za podelitev naziva častni občan, priznanj in nagrade bo obravnavala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, so pojasnili na občini.

Občina Dravograd praznuje svoj občinski praznik 4. julija, kot spomin na dan, ko so leta 1941 iz Dravograda izselili zavedne krajane in spomin na osamosvojitveno vojno, ko so prav v teh dneh uspešno zaustavili kolono JLA in ji tako preprečili pot do mejnih prehodov. Na slavnostni seji ob občinskem prazniku podelijo tudi občinska priznanja- nagrado, grbe in priznanja za izjemne dosežke.

Obrazec predloga je dostopen na spletni strani občine tukaj. Rok za oddajo predlogov pa je ponedeljek, 15. 6. 2020.

Preberite še: V Dravogradu ob občinskem prazniku podelili zlate grbe, priznanja in nagrado (FOTO)

VIR: Občina Dravograd

Dogodki