Search
Close this search box.

Na srednjeveških dnevih letos tudi Dunking Devils

V Slovenj Gradcu bo 15. in 16. junija potekal SREDNJEVEŠKI PRELUDIJ – zgodovinski spektakel z najboljšimi srednjeveškimi skupinami na svetu.

Mestno jedro Slovenj Gradca bo v soboto 15. junija in v nedeljo 16. junija postalo središče srednjeveškega dogajanja. Organizatorji obljubljajo, da bo letošnje dogajanje še bolj spektakularno.

In kaj se bo dogajalo?

Obiskali boste lahko srednjeveško tržnico, kjer boste lahko barantali s srednjeveškimi novčiči, uživali boste lahko v srednjeveških bojih s sabljo, lahko se boste preizkusili v streljanju z lokom, pri srednjeveški prerokovalki boste lahko izvedeli kaj vas čaka v prihodnosti, čarovniki bodo čarali, zavrteli se boste lahko na srednjeveškem vrtiljaku, v Krčmi pri Merjascu bodo poskrbeli za avtohtone srednjeveške jedi in pijače itd. V soboto boste poplesavali ob ritmih svetovno znane glasbene skupine HOLLONEK iz Madžarske, ki bo uprizorila nepozaben koncert. Poleg vseh mednarodno uveljavljenih skupin, pa bo letos premierno s srednjeveškimi predstavami nastopila vodilna akrobatska skupina v svetu DUNKING DEVILS.

Srednjeveški preludij – spektakel, ki mu ni para!

Kot so zapisali organizatorji se nam obeta tudi vrhunski ognjeni šov, ki bo še dodatno ogrel ozračje v jedru Slovenj Gradca.

Organizatorji dogodka so Združenje rokodelcev Slovenije, Perger 1757 d. o. o. in Javni zavod Spotur.

Vstop v srednjeveško mesto je prost.

VIR: FB Srednjeveški preludij Slovenj Gradec

Dogodki