Tina Maze med zvezdami slovesnosti ob odprtju SP v Cortini

V torek se bodo z enodnevno zamudo začela tekmovanja SP v alpskem smučanju na progi Olympia delle Tofane. Po odpovedi ženske alpske kombinacije bodo prvi komplet odličij podelili alpskim smučarkam v superveleslalomu. V Cortini d'Ampezzo so v nedeljo pripravili slovesnost ob odprtju, na kateri je nastopila tudi slovenska šampionka Tina Maze.
Tina Maze

Na večerni slovesnosti, ki je trajala 75 minut, so predstavili zgodovinsko dediščino svetovnih prvenstev v alpskem smučanju in zimskih olimpijskih iger za Cortino d’Ampezzo ter osvetlili posebnosti Italije, dežele Veneto in Dolomitov, ki so vpisani na Unescov seznam svetovne dediščine zaradi izjemne lepote in edinstvene pokrajine.

Slovesnost je bila v znamenju mimohoda držav udeleženk prvenstva. V zabavnem delu so nastopili predstavniki italijanske zabavne industrije Gianna Nannini, Francesco Gabbani, Francesco Montanari, Alfa, Andrea Casta, Jacopo Mastrangelo.

V kulturnem delu pa so spomnili tudi na dediščino karnevalov, značilno za Benetke in Benečijo. Beneška republika, La Serenissima, kraljica morja se je v Cortini združila v eno s snežno kraljico Tino Maze, so nastop slovenske šampionke in večkratne svetovne in olimpijske prvakinje opisali predstavniki organizatorjev. Mazejeva je za to priložnost nosila čudovito obleko, razkošno kreacijo snežne kraljice beneške modne oblikovalke Antonie Sautter.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.