Search
Close this search box.

Vražji muzikanti v finalu festivala Slovenska polka in valček

Za vstopnico v finale festivala Slovenska polka in valček sta se v nocojšnji oddaji Slovenski pozdrav borila dva ansambla, Šepet in Vražji muzikanti, ki so jih radijske postaje izbrale za nocojšnjega zmagovalca. Seštevek glasov 7 radijskih postaj je namreč v finale popeljal pesem ‘Misel nate ne zaspi’, v izvedbi Vražjih muzikantov. 

Vražji muzikanti, s sedežem v Kamnici pri Mariboru, so mlada skupina na slovenski glasbeni sceni. Radi nastopajo povsod, kjer je prostor za dobro glasbo in dobro voljo. Zasedbo sestavlja pet glasbeno izobraženih glasbenikov Alen Partlič, Jan Junger, Klemen Pešl, Aleš Rola, Luka Krof iz Mežice in odlična pevka Saša Zamernik.

Njihovi začetki segajo v leto 2016. Čeprav delujejo komaj dobri dve leti so že poželi številne uspehe in priznanja. Osvojili so 1. mesto po mnenju strokovne komisije in občinstva na Pokaži, kaj znaš v Dobju; 2. mesto po mnenju strokovne komisije na festivalu v Lučah; prejeli so tudi nagrado za najboljšo melodijo, nagrada za najboljšo izvirno skladbo v celoti, 1. nagrada strokovne komisije in občinstva ter naziv absolutnega zmagovalca na l. Festivalu narodno-zabavne glasbe pod Pohorjem; nagrado za najboljšega debitanta na Festivalu Števerjan 2017; 1. mesto po mnenju strokovne komisije in s tem naziv absolutnega zmagovalca Festivala Guštanj ter Zlatega pastirčka, nagrado za najboljšo melodijo festivala (Martin Juhart) in 1. nagrado občinstva na festivalu.

Naj omenimo, da bodo Vražji muzikanti z nami tudi v nedeljo, 24. 2. 2019, ob 19.00 na dobrodelnem koncertu za Matjaža, kjer bo nastopil tudi Damjan Zih, ki smo ga prav tako lahko danes slišali v oddaji Slovenski pozdrav.

Dogodki