Janša po zavrnitvi novele zakona o vodah: Brez drame

Zavrnitev novele zakona o vodah na današnjem referendumu predsednika vlade Janeza Janše ni preveč vznemirila. "Brez drame," je zapisal na Twitterju ter vprašal, ali kdo pozna kakšno levo vlado, ki je odstopila po izgubljenem referendumu. Zahvalil se je vsem, ki so glasovali, kakorkoli.

“Poznate kako levo vlado, ki je odstopila po izgubljenem referendumu? Od večinskega sistema do družinskega zakonika? Zato brez drame. Ne morete pa sedeti doma in ob teh #MSM monopolih pričakovati čudežev na voliščih. Zato hvala vsem, ki ste glasovali. Kakorkoli. Tako se dela,” je tvitnil premier.

Preberite tudi: Udeležba na današnjem referendumu druga najvišja v zgodovini. Volivci odločno zavrnili novelo zakona o vodah

Zadnjih delni neuradni izidi kažejo, da je novela zakona o vodah na današnjem referendumu zavrnjena. Prešteli so 97 odstotkov glasovnic – za uveljavitev novele je glasovalo 13,47 odstotka, proti pa 86,53 odstotka volivcev.

Nasprotniki so tudi že dosegli kvorum za zavrnitev zakona, to je da proti glasuje večina volivcev, ki so veljavno glasovali, ob hkratnem pogoju najmanj petine glasov proti. Po zadnjih delnih neuradnih izidih je proti glasovalo 639.975 volivcev.