Teden slovenske hrane na Muti obeležili s tržnico lokalnih ponudnikov

Na Muti so v okviru Tedna slovenske hrane priredili tržnico, na kateri so se s svojimi izdelki predstavili lokalni ponudniki domačih dobrot.

V tednu med 17. in 23. novembrom obeležujemo Teden slovenske hrane, ki ga danes slavimo s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Na Muti so v okviru Tedna slovenske hrane v četrtek, 20. novembra 2025, pripravili posebno tržnico, namenjeno predstavitvi lokalnih ponudnikov, da bi nas spodbudili k temu, da izbiramo in uživamo domačo, kakovostno in lokalno pridelano hrano.

Na tržnici, ki se je odvijana pri Kienhofnu, so se predstavili lokalni ponudniki, ki so svoje dobrote na stojnicah predstavili in ponudili obiskovalcem med 11. in 13. uro. Obiskovalci tržnice so lahko izbirali med več vrstami medu, odličnimi izdelki iz medu in čebeljega voska, med raznimi napitki, domačimi čaji, ter domačim kruhom, sirom, namazi, pecivom in še mnogimi drugimi izdelki. Na tržnici so sodelovale Simona Šantl iz Čebelarstva Šantl, čebelarka Marina Galer in nekaj članic Društva kmetic Dravske doline. Kot dodatek k tržnici pa je Center za krepitev zdravja predstavil svoje dejavnosti.

Tržnico so obiskali tudi osnovnošolci, ki so si z zanimanjem ogledali stojnice, izvedeli kaj novega in razne izdelke tudi pokusili. Otroci so povedali tudi, iz česa je sestavljen tradicionalni slovenski zajtrk, ter da je za zdravje potrebno pojesti veliko sadja in zelenjave, prav tako pa se je potrebno gibati in telovaditi.

Županja Občine Muta Angelca Mrak je ob dobro obiskani tržnici povedala, daje ponosna na dejstvo, da imajo v občini toliko ponudnikov domače hrane, saj je ta zdrava in pomembna. ”V petek bodo imeli otroci v vrtcu in šoli na Muti tradicionalni slovenski zajtrk, saj je to pomemben dogodek v okviru Tedna slovenske hrane,” je dodala županja.

Občina Muta že drugo leto zapored aktivno sodeluje v dogodkih Tedna slovenske hrane, letos pa so s tržnico pokazali, da lahko v lokalnem okolju najdemo številne odlične domače izdelke.