Search
Close this search box.

Novartisovi prostovoljci razveselili starejše na Prevaljah

Prostovoljske dejavnosti, ki jih v okviru globalne pobude Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo organizira tudi Novartis v Sloveniji, so v polnem teku. Med 16. aprilom in 15. majem zaposleni svoj delovni čas namenjajo posameznikom in organizacijam po celi Sloveniji in vračajo družbi ter okolju, v katerem delajo in živijo. Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo bo s prostovoljskimi dejavnostmi skupaj obeležilo kar 650 zaposlenih.

Kot vsa leta se tudi letos Dneva sodelovanja z lokalno skupnostjo udeležujejo zaposleni s Prevalj. S stanovalci Doma starejših na Fari so igrali tombolo in skuhali kosilo uporabnikom centra Altra, kjer nudijo podporo osebam s težavami v duševnem zdravju. Na pomoč so priskočili tudi enemu od svojih sodelavcev in mu pomagali pri čiščenju okolice hiše ter obiskali pet najstarejših občanov na Prevaljah. V bolnišnici Slovenj Gradec pa so lahko darovali kri.

»Novartisovo pobudo smo sprejeli z odprtimi rokami in srci, saj je prostovoljstvo del nas. Danes smo preživeli izjemen in navdihujoč dan s posamezniki in organizacijami iz lokalne skupnosti. S stanovalci Doma starejših na Fari smo se zabavali ob igranju tombole, uporabnike centra Altra pa razveselili z okusnim kosilom in prijetnim druženjem. Dnevi sodelovanja z lokalno skupnostjo nas vsako leto znova napolnijo z energijo in opomnijo, kako pomembno je deliti svoj čas in kako malo je treba, da sočloveku narišemo nasmeh na obraz,« je povedal Roman Burja, direktor Antiinfektivov Prevalje.

»Vselej se veselim druženja z organizacijami in posamezniki iz lokalne skupnosti, skupaj poskrbimo za nepozabne spomine in neprecenljive trenutke. Sodelavci ob tovrstnih prostovoljskih akcijah s skupnimi močmi osrečimo pomoči potrebne, ti pa nas napolnijo z energijo in delovnim zagonom, ki ju potrebujemo za soočanje z novimi delovnimi izzivi. Radi in z veseljem delamo dobro ter pomagamo tam, kjer smo doma,« je dodal Adolf Bedrač, eden od koordinatorjev prostovoljskih dejavnosti na Prevaljah.

Zaposleni v Novartisu v Sloveniji so v 14 letih organiziranih Dni sodelovanja z lokalno skupnostjo prostovoljstvu namenili več kot 33.000 ur, pomagali so več kot 60 različnim organizacijam in več kot 12.000 posameznikom.

Dnevi prostovoljstva so tudi letos potekali v okviru Novartisove globalne pobude, ki obeležuje nastanek družbe Novartis leta 1996, poleg tega pa želi zaposlene spodbuditi, da se ozrejo okoli sebe in na lokalni ravni ponudijo pomoč tistim, ki jo potrebujejo.