Search
Close this search box.

Ponekod na Koroškem že klestila toča, poročajo tudi o vetrolomu, poplavilo SB Slovenj Gradec. Vremenske težave tudi v Avstriji (VIDEO in FOTO)

V popoldanskih urah je Koroško zajelo neurje z močnimi nalivi in točo. ARSO je zaradi nevarnosti neviht za večji del Slovenije izdala oranžni alarm.

Po do zdaj zbranih podatkih so na terenu ekipe v Slovenj Gradcu, od koder poročajo o vetrolomu, meteorna voda pa je poplavila tudi SB Slovenj Gradec. V Mislinji prav tako posredujejo zaradi poplav. Na terenu pa so tudi gasilci na območju Dravograda, kažejo podatki Uprave RS za zaščito in reševanje.

Gasilci PGD Slovenj Gradec, Pameče-Troblje, Legen, Stari trg, Šmartno, Turiška vas, Sele-Vrhe zaradi neurja posredujejo na več lokacijah v občini Slovenj Gradec.

V času dogodkov večjega obsega neurja so do 21:20 na območju Mislinje zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

V času dogodkov večjega obsega neurja so do 21:20 na območju Dravograda zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali so prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

V času dogodkov večjega obsega neurja so do 22:20 na območju Prevalj zabeležili več prijav dogodkov (1). Aktivirali smo prostovoljna teritorialna gasilska društva (1). Enote o poškodovanih in številu poškodb še ne poročajo.

Ob 18.01 je občino Ravne na Koroškem zajelo neurje. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem, PGD Ravne na Koroškem in PGD Kotlje so posredovali na več lokacijah.

FOTO: Poplavljena SB Slovenj Gradec. Foto: Bralka

FOTOGALERIJA: Poplave v SB Slovenj Gradec. Foto: Knmedia.net

Preberite tudi: Meteorna voda zalila SB Slovenj Gradec tudi skozi okno (VIDEO in FOTO)

FOTO: Neurje s točo v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Avtor posnetka Matej Felle

VIDEO: Neurje s točo v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Avtor posnetka Matej Felle

FOTOGALERIJA – Toča na Prevaljah.

VIDEO: Naliv s točo na Prevaljah

FOTOGALERIJA – Toča na Ravnah na Koroškem

FOTOGALERIJA – Neurje v Mislinjski Dobravi. Foto: Knmedia.net

VIDEO: Neurje v Mislinjski Dobravi

Neurje z nalivi in točo pa povzroča težave tudi v Avstriji.

VIDEO: Neurje z nalivom v Pliberku. Avtor posnetka: Bojan Kokal

Vremenska napoved

Zvečer in v prvem delu noči se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Vmes bodo tudi močnejše nevihte. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Proti jutru se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17 °C.

V petek bo delno jasno, sprva ponekod v notranjosti pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja. Popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta, nekaj jih bo možnih tudi ponoči predvsem v severnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 31 °C.

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto. V nedeljo bodo možne tudi zvečer in v noči na ponedeljek. V ponedeljek bo poslabšanje s padavinami, ohladilo se bo

Dogodki

V popoldanskih urah je Koroško zajelo neurje z močnimi nalivi in točo. ARSO je zaradi nevarnosti neviht za večji del Slovenije izdala oranžni alarm.