vreme

Po mokrem in hladnem maju se začenja meteorološko poletje, ki naj bi bilo nadpovprečno vroče

Po dokaj mokrem in hladnem maju se danes začenja meteorološko poletje. V prvih poletnih dneh se obeta nekoliko toplejše vreme, izrazito visokih temperatur pa ne bo. Tudi kakšnega vročinskega vala še ni na vidiku, je za STA povedal vremenski prognostik Blaž Šter. Dolgoročne napovedi sicer kažejo, da naj bi bilo letošnje poletje nadpovprečno vroče.

Preberi »

Konec tedna sončen s plohami

Danes bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Šibka burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od

Preberi »

Vzhod države po obilnem deževju ogrožajo plazovi. Težave tudi v prometu

Po obilnem deževju, ki je te dni zajelo državo, Arso opozarja na povečano možnost zemeljskih plazov. Številni so se posebej na vzhodu države, sprožili že v minulih dneh, ponekod ogrožajo stanovanjske objekte. Razmere so bile v torek zvečer zelo zahtevne na območju Šentilja, kamor naj bi danes na pomoč prišla tudi vojska.

Preberi »

Največ padavin na Arsu pričakujejo v naslednjih šestih urah

Ob že drugem sredozemskem ciklonu v zadnjem tednu na Arsu glavnino padavin pričakujejo v naslednjih šestih urah, ker so nekatere reke zlasti v južnem delu države že zelo polne, pa je tam pričakovati zaostreno dogajanje. Razmere se bodo na Štajerskem v sredo umirile, na jugovzhodu pa največje pretoke pričakujejo v sredo in četrtek.

Preberi »