Požar povsem uničil gospodarsko poslopje

V dopoldanskih urah je zagorelo na območju občine Muta. Kot je preko družbenega omrežja Facebook sporočil tamkajšnji župan, je požar zajel domačijo Preglav.

Foto: PGD Muta

“Nesreča nikoli ne počiva, še manj si vzame “dopust” in tako je prizadela našo marljivo domačijo Preglav, pdč. Nantl iz Sv. Jerneja. Požar je povsem uničil nedavno zgrajeno gospodarsko poslopje. Domači so skupaj s požrtvovalnimi sosedi rešili vso živino ter predvsem kmetijsko – strojno opremo,” je zapisal Vošner.

Na kraju dogodka so posredovali gasilci PGD Muta, PGD Vuhred, PGD Vuzenica in PGD Radlje ob Dravi, Tine Vrhnjak pa je odstranil povsem uničene lesene strešne konstrukcije.

Župan občine Muta Mirko Vošner je preko Facebooka tudi sporočil, da bo naredil vse v okviru zmožnosti, da na občini Muta takoj pristopijo s finančno pomočjo za obnovo objekta. Prepričan je, da bodo temu sledili tudi drugi, bodisi v obliki materiala, lesa, dela, morda tudi v obliki denarne pomoči. Nesrečnim domačim pa zagotavlja, da ne bodo ostali sami.

V pogovoru za naš medij pa je dejal, da v tem trenutku poteka na pogoreli kmetiji čiščenje in sanacija po požaru, na občini pa že usklajujejo tehnične zadeve z lokalno skupnostjo, ki je že priskočila na pomoč. Povezali so se z RK Radlje ob Dravi in banko. V naslednjih dneh bo znan tudi TRR, kamor bodo lahko dobri ljudje nakazovali denarna sredstva. “Občina Muta oziroma občinski svet bo tudi takoj priskočil na pomoč s finančno podporo, sprostili bomo sredstva, rezerve, ki jih imamo pripravljene za takšen namen. Hkrati pa apeliram tudi na vse ostale posameznike, da pogorelim pomagajo s finančno pomočjo, materialom … Na način kot pač lahko.”

Hvala vsem, ki pomagate!