Search
Close this search box.

FOTOGALERIJA: Bakla danes po Mežiški dolini, pot zaključila na Ravnah

Slovenska bakla, ki je svojo pot pričela na Ravnah na Koroškem, jo je danes tam tudi zaključila. Pod okriljem Urške Žolnir Jugovar je obiskala vseh 212 slovenksih občin in se povezala z zamejskimi kraji v Italiji, Avstriji in na Madžarskem ter Hrvaškem.

Zadnje dni je bakla potovala po Koroški, v sredo po Mislinjski dolini, včeraj po Dravski, danes pa po Mežiški dolini. Njen zadnji dan v Sloveniji je pričela na Prevaljah, kjer so z njo tekli na Športnem parku Ugasle peči.

Balka je s Prevalj krenila proti Mežici. Tam so najprej z njo s skupnimi močmi odtekli nekaj krogov na Športnem parku Mežica, tekel je tudi župan Dušan Krebel, kasneje pa je s Kraljem Matjažem obiskala še podzemlje Pece.

https://www.facebook.com/dusan.krebel/posts/4299506916780803

Predzadnja postojanka bakle je bila v Črni na Koroškem, katero so nosilci in spremljevalci ponesli po občini. Od Olimplina, po katerem se je z osrednjim nosilcem bakle, olimpijcem Alešem Gorzo, spustila do smučišča Črna, kjer jo je pričakala tudi županja mag. Romana Lesjak. Pot je nato nadaljevala do brunarice na smučišču in naprej do olimpijskih klopi in olimpijske zbirke v centru Črne ter nato do stadiona NK Peca, kjer je zaključila pot v Črni.

Kot smo že omenili, je bakla svojo pot v Sloveniji pričela in končala na Ravnah. Tako se je danes ob 17. uri v Štauhariji pričela zadnja pot do zaključne prireditve do Stadiona Ravne, kamor so jo pospremili Urška Žolnir, župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen, poslanec v DZ Jani Prednik ter predstavnik SIJ-a, Alojz Buhvald.

https://www.facebook.com/ravne.na.koroskem/posts/1825367110969414

VIR: Občine Mežiške doline & Olympic.si

Dogodki