Vodja humanitarne akcije za Krisa, Larisa Štoka, postala osebnost Primorske 2019

kris zudich

Osebnost Primorske 2019 je postala predsednica društva Palčiča pomagalčica in dobrodelni škratki Larisa Štoka. Štokova je v začetku oktobra postala obraz humanitarne akcije za dečka Krisa, v okviru katere so zbrali več kot dva milijona evrov za dečkovo zdravilo, z zbranim denarjem pa bo društvo lahko pomagalo še drugim otrokom z redkimi boleznimi.

Larisa Štoka, sicer osnovnošolska učiteljica iz Kopra, se je ob prejemu priznanja zahvalila vsem dobrim ljudem, ki so zaupali društvu Palčica pomagalčica ter pomagali peljati dobrodelnost po tako transparentni in srčni poti.

Preberite tudi: Kris že lahko sedi in se igra brez opornice (VIDEO)

Še naprej bomo risali nasmehe na obraze otrok in prepričana sem, da nam bo s skupnimi močmi skupaj vsekakor uspelo,” je še napovedala Štokova, ki je od lanske osebnosti Primorske Patricije Lovišček prejela zlato jabolko, delo akademskega kiparja Boštjana Drinovca.

Štokovi in društvu Palčica pomagalčica je jeseni v izredno kratkem času uspelo zbrati 2,3 milijona evrov za zdravljenje dečka Krisa s spinalno mišično atrofijo, ki je nato novembra v ZDA tudi prejel prepotrebno zdravilo. V društvu so sicer zbrali še več sredstev, ki jih nameravajo nameniti še drugim življenjsko ogroženim otrokom.

Tokratna akcija Osebnost Primorske je bila jubilejna, saj je potekala že petnajsto leto zapored, prireditev pa je letos gostilo Gledališče Koper.

Poleg Larise Štoka so se za naziv Osebnost Primorske 2019 potegovali še prevajalka Irena Mihelj, zborovodja Ivan Tavčar, lastnik smučišča SKI Bor Pavel Čuk, upokojeni kardiolog Boris Cibic, pisatelj in publicist Milan Rakovac, dobrodelni športni zanesenjak David Davidović, poveljnik državne enote za varstvo pred NUS Darko Zonjič, občinski redar Mihael Tomše, režiser Gregor Božič predsednik sveta KS Jagodje-Dobrava Matjaž Gergeta in predsednik openske sekcije Vsedržavnega združenja partizanov Italije Duško Kalc.

V skupni akciji Radia Koper, Primorskih novic, TV Koper – Capodistria, Primorskega dnevnika in Deželnega sedeža RAI za Furlanijo – Julijsko krajino so poslušalci, gledalci in bralci z obeh strani meje izbirali osebnosti, ki so na res zelo različne načine pozitivno zaznamovale življenje Primorske v letu 2019.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.