Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 10. 10. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 746 klicev občanov. 207 klicev je bilo interventnih, šest nujnih.
Fotografija je simbolična

53 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 82 s področja prometne varnosti in 49 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o šestih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in dvajsetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so v zadnjih treh dneh ukrepali sedemkrat v zasebnem prostoru in šestnajstkrat na javnem kraju.

Petek, 7. oktober 2022

Nesreča v rudniku: Nekaj po 8. uri so bili obveščeni o nesreči v Rudniku Velenje, kjer se je lažje telesno poškodoval delavec. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je delavec poškodoval pri sestopanju med tekočim trakom. Delavec je bil odpeljan v SB Celje in je lažje telesno poškodovan. Tuja krivda je izključena o dogodku bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Nesreča pri delu s smrtjo: Ob 21.25 uri so bili obveščeni, da se je v kraju Plat na območju Mežice zgodila nesreča pri delu v kateri je ena oseba umrla. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je 51. letni moški pomagal 59. letnemu moškemu pri odvozu silažnih bal s kmetijskim traktorjem. Na dvorišču kmetije je 51. letni moški pričel odstranjevati zategovalne pasove na priklopniku traktorja s katerim so bile zavarovane bale. Ko je moški odstranil vse zategovalne pasove, je iz priklopnika padla bala na 51. letnega moškega, ki ga je poškodovala in je zaradi poškodb na kraju umrl. Ogleda kraja nesreča sta se udeležila državni tožilec in preiskovalni sodnik. Tuja krivda je izključena, policisti bodo o dogodku obvestili pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina – Celje: V Celju na Opekarniški ulici je ob 10.50 uri neznani storilec visok okoli 170 cm, oblečen v temno trenerko, izvršil tatvino nakita v trgovini. Po dejanju je pobegnil v smeri krožišča pri trgovskem centru. Kriminalistična preiskava intenzivno poteka.

V Velenju je neznani storilec v trgovskem centru odtujil električni skiro.

Ilegalni prehod: Policisti so na območju Dobovca pri Rogatcu izsledili dva državljana Kosova, ki sta ilegalno prišla v Slovenijo. Po postopku sta bila tujca predana hrvaškim varnostnim organom.

Sobota, 8. oktober 2022

V Preškem vrhu na območju Raven na Koroškem je neznani storilec v času od 1.10.2022 vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil manjšo vsoto denarja.

V Slovenj Gradcu je neznani storilec izpred stanovanjske hiše odtujil kolo znamke Lombardo črne barve.

V Tepanju je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo.

V Celju v Novi vasi  je neznani storilec odtujil električni skiro.

Nekaj po 19. uri so bili obveščeni o prometni nesreči v kraju Lepa njiva na območju Mozirja. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v voznika traktorja, ki je pripeljal nasproti. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega vozila vozil pod vplivom alkohola saj mu je alkotest pokazal 0,82 mg/l v izdihanem zraku. Zoper voznika bodo policisti napisali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Nedelja, 9. oktober 2022

Na območju Vuzenice je neznani storilec poškodoval steklo na oknu stanovanjske hiše.

V Velenju je neznani storilec poškodoval osebno vozilo, ki je bilo parkirano v garažni hiši.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec poškodoval steklo na oknu podjetja.

Lep začetek novega delovnega tedna Vam želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Ste v vaš objektiv ujeli zanimiv posnetek? Pošljite ga nam!

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 746 klicev občanov. 207 klicev je bilo interventnih, šest nujnih.