zdravje

Tudi Črna na Koroškem med prejemniki priznanj “Mesta mestom”

Občina Črna na Koroškem je prejela priznanje “Mesta mestom” za projekt oz. dobro prakso “Zdrava Črna”. “Mesta mestom” je razpis za dobre prakse trajnostnega urbanega razvoja, ki ga je objavil Inštitut za politike prostora, njihov namen pa je promocija in prenos med nove zainteresirane slovenske občine.

Preberi »

Z novimi zaščitnimi blazinami za bolj varno igro koroških osnovnošolcev

Po tem, ko so na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec dobili otroško igrišče za učence od 1. do 4. razreda, so želeli v običajnih razmerah priljubljeno zbirališče otrok opremiti še z gumijastimi blazinami oziroma posebnimi gumijastimi oblogami za zaščito uporabnikov na in ob igrišču. Pri tem jim je v sklopu tradicionalne novoletne preventivne akcije Za boljši jutri na pomoč priskočila Zavarovalnica Triglav. Z njeno pomočjo bo otroška igra varnejša in še bolj brezskrbna.

Preberi »

Sosežig odpadkov v Tešu bo negativno vplival na zdravje ljudi

Sosežig nenevarnih odpadkov v Termoelektrarni Šoštanj (Teš) bo z izpusti povečal obremenitev okolja s težkimi kovinami in drugimi onesnaževali, poslabšal kakovost zraka in tal ter negativno vplival na zdravje ljudi, je pokazala recenzija poročila o vplivih na okolje zaradi načrtovanega sosežiga, ki jo je naročila šoštanjska občina.

Preberi »

Za sanacijo Zgornje Mežiške doline doslej 9,8 milijona evrov

Z letom 2022 se bo iztekel 15-letni vladni program sanacije okolja Zgornje Mežiške doline, obremenjenega s težkimi kovinami. Država je doslej za sanacijo namenila 9,8 milijona evrov, do konca leta 2022 naj bi še 3,5 milijona. Kako bo po tem, bi lahko bilo kaj več znanega prihodnje leto.

Preberi »

Gantar: S hitrimi testi bomo poskušali uvesti redno testiranje zaposlenih v kritični infrastrukturi

S hitrimi antigenskimi testi na koronavirus želijo uvesti redno testiranje zaposlenih v kritični infrastrukturi, v največ 24 urah želijo test omogočiti tudi osebam z znaki bolezni ali stikom z okuženimi. Izvajalci lahko z nabavo teh testov že začnejo, glede na poizvedbo je možno več 10.000 testov naročiti v nekaj dneh, pravi minister Tomaž Gantar.

Preberi »
FOTO: NIJZ OE Ravne

V boj proti svincu tudi Mici

Med 25. in 31. oktobrom bo potekal že 8. mednarodni teden preprečevanja zastrupitev s svincem. Tudi letos bo glavni poudarek na odpravi svinčene barve, sporoča NIJZ, pri tem pa opozarja, da je prodaja in proizvodnja svinčenih barv še vedno dovoljena v 60 % držav sveta.

Preberi »

Minister za zdravje z odredbo začasno ukinja nenujne zdravstvene storitve

Minister za zdravje Tomaž Gantar z odredbo prekinja izvajanje vseh preventivnih zdravstvenih storitev ter nenujnih operativnih posegov, kadar njihova opustitev nima neposrednih negativnih posledic za pacienta. Izjeme so onkološke storitve ter obravnave nosečnic in novorojencev, cepljenja in medicina športa, piše v danes objavljeni odredbi.

Preberi »

V tekmi za stolček predsednika zdravniške zbornice tri znane zdravnice

Za položaj predsednika Zdravniške zbornice Slovenije se potegujejo sedanja predsednica Zdenka Čebašek-Travnik, infektologinja Bojana Beović, ki je širši javnosti postala znana kot vodja svetovalne skupine za covid-19, ter predsednica sekcije domskih zdravnikov Tanja Petkovič. Člani zbornice bodo med kandidatkami izbirali 17. novembra.

Preberi »

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun