zdravje

V tej koroški občini zabeležena najvišja bolniška odsotnost. Kaj še pravijo podatki o zdravju v regiji?

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je pripravil posodobljene podatke o zdravju prebivalcev v slovenskih občinah. Najnovejši podatki NIJZ med drugim kažejo, da so se nekateri kazalniki zdravja izboljšali, med drugim umrljivost zaradi samomora, drugi pa poslabšali, denimo stopnja umrljivosti po občinah. Ob tem ne gre zanemariti vpliva pandemije covida-19 na sicer želene trende, opozarjajo na NIJZ.

Preberi »

Društvo Krog za naravno življensko pomoč vabi na online predavanja o “ozdravitvi po naravni poti”

Društvo, Krog za naravno življenjsko pomoč, ki je v Sloveniji dejavno že od leta 1997, tudi v tem letu nadaljuje s svojimi aktivnostmi in sicer organizirajo on line brezplačna informativna predavanja prek aplikacije Zoom, na temo: »Ozdravitve po naravni poti«. Predavanja bodo potekala vsake tri tedne v prvi polovici leta in so namenjena najširši javnosti.

Preberi »

Danes zaznamujemo dan brez cigarete. Kadilci so bolj dovzetni za okužbo z novim koronavirusom in imajo zvišano tveganje za težji potek covida-19

Danes je dan brez cigarete, ki je posvečen opuščanju kajenja. Razširjenost kajenja se po podatkih v Sloveniji sicer zmanjšuje, a še vedno kadi vsak četrti odrasli prebivalec. Kljub temu NIJZ kadilce spodbuja k opustitvi kajenja, saj ta prinese številne koristi za zdravje v vseh starostnih obdobjih, sploh pa v času epidemije covida-19.

Preberi »

Duševno zdravje na delovnem mestu

Tako zelo smo ujeti v neizprosno tekmo s časom in obveznostmi, da se običajno duševnih stisk zavemo prepozno. Tako delodajalci kot zaposleni tudi še vedno stežka spregovorijo o duševnem zdravju, čeprav ima ravno služba, ki predstavlja vsaj tretjino našega dneva, velik vpliv na naše počutje. V nadaljevanju razkrivamo, kako poskrbeti za duševno zdravje na delovnem mestu.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.