WHO

Poklukar z WHO podpisal dveletni sporazum o sodelovanju

Slovenska delegacija, ki jo vodi minister za zdravje Janez Poklukar, je ob robu zasedanja generalne skupščine Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) podpisala dveletni sporazum o sodelovanju na področju zdravja med ministrstvom za zdravje in regionalnim uradom WHO za Evropo za obdobje od leta 2022 do 2023, so sporočili z ministrstva za zdravje.

Preberi »

WHO: Po omikronu morda konec pandemije v Evropi

Pandemija covida-19 je z različico omikron vstopila v novo fazo. Z omikronom bi se v Evropi do marca lahko okužilo 60 odstotkov ljudi in to bi lahko pomenilo konec pandemije, je danes za francosko tiskovno agencijo AFP dejal direktor WHO za Evropo Hans Kluge.

Preberi »

WHO proti potrdilom o cepljenju kot pogoju za mednarodna potovanja

Izredni odbor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se je danes izrekel proti temu, da bi potrdilo o cepljenju proti covidu-19 postalo del pogojev, ki jih morajo ljudje izpolnjevati za mednarodna potovanja. Državam je priporočil, naj za potovanja teh potrdil ne zahtevajo, saj cepivo ni povsod enako dostopno.

Preberi »

Za prekinitev cepljenja s cepivom AstraZenece ni razlogov

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes sporočila, da za prekinitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetja AstraZeneca ni razlogov. Do prekinitve uporabe tega cepiva v nekaterih državah je bil kritičen nemški minister za zdravje Jens Spahn, kanadske oblasti pa so sporočile, da je cepivo varno.

Preberi »

WHO svari pred prezgodnjim rahljanjem ukrepov za zajezitev pandemije

Strogi ukrepi za zajezitev koronavirusa v številnih državah kažejo pozitivne rezultate, je včeraj dejal generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Posvaril pa je, da še ni čas za rahljanje ukrepov. Povedal je še, da tudi po preiskavi WHO na Kitajskem ostajajo možne vse hipoteze glede izvora virusa.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.