vremenska napoved

Danes močan veter, ponekod s sunki nad 70 kilometrov na uro

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bo danes pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v višjih legah in po nižinah severovzhodne Slovenije. Od sredine dneva do sredine noči lahko sunki vetra ponekod presežejo 70 kilometrov na uro, zato je agencija izdala opozorilo, je za STA pojasnil dežurni prognostik Brane Gregorčič.

Preberi »

Ponekod bo snežilo do nižin

Danes bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in ponekod ponehale. Meja sneženja bo na severu sprva na nadmorski višini okoli 800 m,

Preberi »

Arso za možnost krajevnih neurij in hudourniških poplav izdal rdeče opozorilo. Povečal se bo tudi pretok Drave

Sloveniji se z zahoda približuje hladna fronta z nevihtami, ki se bodo ponoči razširile nad večji del države. Po podatkih Arsa so možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra. Verjetna so tudi razlivanja in poplavljanja hudournikov. “V času neviht bodite v prometu strpni in previdni,” svetuje Agencija RS za varnost prometa.

Preberi »

Možne bodo močnejše nevihte z nalivi in točo

Po razmeroma dolgem vročinskem valu nas bo danes prešla hladna fronta, ki bo prinesla težko pričakovano osvežitev in nekoliko večjo količino padavin večjemu delu države. Žal brez neviht z nalivi ne bo šlo. Ponekod bodo možna tudi krajevna neurja s točo.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.