varnost

Skupen števec Varno na kolesu obrnil več kot 66.000 km

Tudi letošnji maj mineva v znamenju programa Varno na kolesu, ki že 10. leto zapored širi sporočilo o pomenu varnosti kolesarjev v prometu in spodbuja k aktivnemu življenjskemu slogu. V letošnjem šolskem letu je približno 4.000 sodelujočih učencev v sklopu ene izmed razpisanih nalog zbralo 66.210 km.

Preberi »

Policisti bodo v naslednjih dneh poostreno prežali na vas

Agencija za varnost prometa s partnerji v prihodnjih 14 dneh pripravlja nacionalno preventivno akcijo za ozaveščanje o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu Varno brez telefona. Kot opozarjajo, uporaba mobilnih telefonov med vožnjo podaljšuje reakcijski čas za do 50 odstotkov, tveganje za prometne nesreče pa do 23-krat.

Preberi »

Obetajo se spremembe pravil cestnega prometa, od zavijanja desno pri rdeči do ureditve vožnje električnih skirojev

Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo predlog novele zakona o pravilih cestnega prometa, ki predvideva številne novosti. Poleg znižanja kazni za prehitro vožnjo in dovoljenja za zavijanje desno tudi pri rdeči luči predlog ureja vožnjo z električnimi skiroji in daje pravno podlago za preizkušanje samovozečih vozil na slovenskih cestah.

Preberi »

Z novimi zaščitnimi blazinami za bolj varno igro koroških osnovnošolcev

Po tem, ko so na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec dobili otroško igrišče za učence od 1. do 4. razreda, so želeli v običajnih razmerah priljubljeno zbirališče otrok opremiti še z gumijastimi blazinami oziroma posebnimi gumijastimi oblogami za zaščito uporabnikov na in ob igrišču. Pri tem jim je v sklopu tradicionalne novoletne preventivne akcije Za boljši jutri na pomoč priskočila Zavarovalnica Triglav. Z njeno pomočjo bo otroška igra varnejša in še bolj brezskrbna.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.