varnost

Policisti bodo v naslednjih dneh poostreno prežali na vas

Agencija za varnost prometa s partnerji v prihodnjih 14 dneh pripravlja nacionalno preventivno akcijo za ozaveščanje o tveganjih uporabe mobilnega telefona v prometu Varno brez telefona. Kot opozarjajo, uporaba mobilnih telefonov med vožnjo podaljšuje reakcijski čas za do 50 odstotkov, tveganje za prometne nesreče pa do 23-krat.

Preberi »

Obetajo se spremembe pravil cestnega prometa, od zavijanja desno pri rdeči do ureditve vožnje električnih skirojev

Ministrstvo za infrastrukturo je pripravilo predlog novele zakona o pravilih cestnega prometa, ki predvideva številne novosti. Poleg znižanja kazni za prehitro vožnjo in dovoljenja za zavijanje desno tudi pri rdeči luči predlog ureja vožnjo z električnimi skiroji in daje pravno podlago za preizkušanje samovozečih vozil na slovenskih cestah.

Preberi »

Z novimi zaščitnimi blazinami za bolj varno igro koroških osnovnošolcev

Po tem, ko so na Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec dobili otroško igrišče za učence od 1. do 4. razreda, so želeli v običajnih razmerah priljubljeno zbirališče otrok opremiti še z gumijastimi blazinami oziroma posebnimi gumijastimi oblogami za zaščito uporabnikov na in ob igrišču. Pri tem jim je v sklopu tradicionalne novoletne preventivne akcije Za boljši jutri na pomoč priskočila Zavarovalnica Triglav. Z njeno pomočjo bo otroška igra varnejša in še bolj brezskrbna.

Preberi »

Na hrvaških avtocestah kmalu več kot tisoč novih kamer za nadzor prometa

Na hrvaških avtocestah, za katere skrbi javno podjetje Hrvatske autoceste (Hac), bodo postavili 1088 novih digitalnih kamer za nadzor prometa, so potrdili za STA na sedežu hrvaškega avtocestnega podjetja. Kamere so namenjene predvsem preprečevanju posledic izrednih dogodkov na avtocestah, ne pa tudi merjenju hitrosti voznikov.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun