varnost

NLB opozarja na poskuse kraje osebnih podatkov komitentov

V NLB opozarjajo na prevarante, ki skušajo komitente prek elektronskih sporočil ali sporočil sms preusmeriti na lažne spletne strani z namenom kraje njihovih osebnih podatkov oziroma varnostnih elementov. Komitente pozivajo k previdnosti pri odpiranju povezav in vpisovanju osebnih podatkov.

Preberi »

Preverite, zakaj tudi vi potrebujete vzvratno kamero!

Velika večina najnovejših modelov vozil ima že vgrajene vzvratne kamere, ki omogočajo lažji pregled pri vzvratni vožnji. Vendar, tudi če nimate najnovejšega vozila, lahko nanj namestite vzvratno kamero in tako poskrbite za varnejšo in udobnejšo vožnjo.

Preberi »

V slovenskih šolah v petek dan kulture nenasilja in strpnosti

Pristojni ministri so napovedali več aktivnosti za zagotavljanje varnega okolja v slovenskih šolah. Med drugim so izpostavili pripravo več zakonov s področja duševnega zdravja in administrativno razbremenitev centrov za socialno delo. V petek bo na šolah dan kulture nenasilja in strpnosti, je dejal minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda.

Preberi »

V mesecu varne rabe interneta v ospredju problematika neprimernih spletnih vsebin

Mesec varne rabe interneta, ki se začenja danes, bo v Sloveniji tokrat osredotočen na problematiko neprimernih spletnih vsebin. Internet ni bil ustvarjen z mislijo na otroške uporabnike, je poln vsebin, ki niso primerne za vse starostne skupine, so navedli na Safe.si. Dan varne rabe interneta, ki bo prihodnji teden, sicer obeležujejo po vsem svetu.

Preberi »

Z naložbo ob reki Meži v Mežici do večje poplavne varnosti

Direkcija RS za vode je večinski investitor skoraj 4,4 milijona evrov vrednih del ob reki Meži v Mežici, s katerimi bodo zagotovili poplavno varnost obstoječim stanovanjskim stavbam in industrijskim objektom, med drugim pa se odpira tudi možnost nadaljnjega razvoja obstoječe industrijske cone. Začetek del je predviden prihodnje leto.

Preberi »

Po eksploziji na Poljskem opoldne zasedanje sveta za nacionalno varnost

Potem ko je na vzhod Poljske v torek zvečer padla raketa in ubila dva človeka, se bo danes opoldne sestal Svet za nacionalno varnost (SNAV), so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade. Zahod je sicer v odzivih na dogodek zadržan, po nekaterih navedbah pa naj bi šlo za raketo ukrajinske protiraketne obrambe.

Preberi »