Search
Close this search box.

USKLAJEVANJE

Danes višje pokojnina na računih upokojencev

Pokojnine in invalidska nadomestila, nakazana danes, bodo še višja kot januarska. Februarska redna uskladitev namreč znaša 8,8 odstotka, kar je 0,6 odstotne točke več od januarske delne redne uskladitve, ki je bila v višini 8,2 odstotka. Tokratni znesek bo ob tem še nekoliko višji tudi zato, ker bo izplačan poračun za januar.

Preberi »

Otroški dodatki in državne štipendije bodo s 1. marcem višji

Meje dohodkov za letne pravice ter zneski otroškega dodatka, državne štipendije in dodatkov k državni štipendiji se bodo s 1. marcem uskladili z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju od januarja do decembra lani, ki je znašala 4,2 odstotka. Osnovni znesek minimalnega dohodka se bo s 465,34 evra zvišal na 484,88 evra.

Preberi »

Svet pokojninskega zavoda o uskladitvi pokojnin februarja

Svet pokojninskega zavoda bo po napovedi sklenil, da se bodo pokojnine v okviru redne uskladitve februarja zvišale za 0,6 odstotka. Glede na rast plač in povprečno letno inflacijo lani bi se morale sicer zvišati za 8,8 odstotka, a ker je bila delna redna uskladitev v višini 8,2 odstotka že januarja, bo tokratna uskladitev le v višini razlike.

Preberi »

Izplačane bodo za 8,2 odstotka višje pokojnine

Upokojenci bodo danes prejeli pokojnine za januar, ki bodo delno redno usklajene za 8,2 odstotka. Prav tako bodo za toliko višja invalidska nadomestila. Pokojninski zavod bo za tokratno uskladitev namenil na mesečni ravni 46,8 milijona evrov, na letni ravni pa 562 milijonov evrov, je za STA dejal generalni direktor zavoda Marijan Papež.

Preberi »

Mesec: Za uskladitev pokojnin prihodnje leto okrog 550 milijonov

V predlogu proračuna za prihodnje leto je za 8,2-odstotno uskladitev pokojnin predvidenih okrog 550 milijonov evrov, je po današnji seji vlade dejal minister za delo Luka Mesec. Napovedana uskladitev temelji na trenutnih ocenah Umarja glede rasti plač in inflacije, je pojasnil in dodal, da večjih odstopanj od napovedane številke ne pričakuje.

Preberi »

Preživnine in nadomestila preživnin se danes zvišujejo

Preživnine in nadomestila preživnin so se danes zvišala v skladu z rastjo cen življenjskih potrebščin. Inflacija je bila lani 10,3-odstotna. Preživnine se bodo uskladile v različnih višinah, odvisno od tega, kdaj so bile določene in dogovorjene.

Preberi »

Dogodki