Search
Close this search box.

ukrep

Iztekajo se nekateri ukrepi za blažitev energetske draginje

Konec aprila se izteče več ukrepov, s katerimi je vlada blažila učinke podražitve energentov in električne energije. Premier in ministri so pred volitvami napovedovali, da bo vlada ukrepala tudi naprej, če bo treba. Zaenkrat je med vladnimi gradivi podaljšanje znižanja trošarin na elektriko in energente do konca julija.

Preberi »

Janša napovedal nadaljnje ukrepanje glede cen elektrike

Vlada bo glede visokih cen elektrike intervenirala, dokler bo treba, je danes na Vrhniki dejal premier Janez Janša. Denar za ukrepanje bi zagotovili iz elektropodjetij. Glavno težavo premier sicer vidi v evropski formuli izračuna cene elektrike, ki upošteva cene plina, naj bi se pa ta formula spremenila.

Preberi »

Gibanje SOS za odpravo PCT ter normalno delujoče šole in zdravstvo

Nezadovoljna s trenutnim stanjem v državi je skupina posameznikov ustanovila Gibanje svobodni in ozaveščeni Slovenije (krajše Gibanje SOS) s sedežem v Mariboru. Po potrebi se bodo preoblikovali v stranko in se podali na volitve, med drugim pa se zavzemajo za odpravo PCT pogojev na vseh ravneh družbe ter normalno delujoče šole in zdravstvo.

Preberi »

Počivalšek: Želim si čim hitrejšega sproščanja epidemioloških ukrepov, a prehitevati ne smemo

Število dnevno potrjenih okužb z novim koronavirusom v Sloveniji v zadnjem času počasi, a vztrajno upada. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je ob robu vladnega obiska primorsko-notranjske regije poudaril, da si želi čim hitrejšega sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja epidemije covida-19, a da vlada pri sproščanju ne sme prehitevati.

Preberi »

Dogodki