ukrep

Upravno sodišče tožniku z začasno odredbo dovolilo zapustiti državo

Upravno sodišče je z izdajo začasne odredbe dovolilo tožniku in njegovi družini, da kljub vladni prepovedi potovanj v države z rdečega seznama zapustijo državo in se na brniškem letališču vkrcajo na potniško letalo, so sporočili s Pravne mreže za varstvo demokracije, ki je pri postopku sodelovala z Odvetniško pisarno Senica.

Preberi »

Od 1. do vključno 11. aprila pouk na daljavo, vrtci razen za nujne primere zaprti

Od 1. do vključno 11. aprila bo pouk potekal na daljavo, vrtci bodo zaprti, je danes sklenila vlada. Vrtci in prvo triletje osnovnih šol bodo kljub temu zagotavljali nujno varstvo, v šolah bodo tudi otroci s posebnimi potrebami. Javni potniški promet bo deloval po počitniških voznih redih, smučišča bodo zaprta. Tehničnih pregledov ne bodo izvajali.

Preberi »

Epidemiologi: Vemo, da bodo težave, a je nujno

Iz nastopov epidemiologov na današnjem sestanku vrha politike s stroko na Brdu pri Kranju je razbrati, da se zavedajo, da bi enajstdnevno zaprtje države povzročilo težave, a je nujno, da tretji val zaustavimo že na začetku. Zaprtje bi bilo kratko, a učinkovito, je dejal direktor NIJZ Milan Krek.

Preberi »

Janša: Vlada morda zaradi zaskrbljujoče hitrega naraščanja okužb najkasneje v nedeljo sprejeti dodatne ukrepe

Premier Janez Janša predlaga predsedniku republike Borutu Pahorju, naj srečanje z vodstvi parlamentarnih strank, ministrstvom za zdravje in svetovalno skupino za covid-19 skliče v petek zvečer ali čez vikend. Vlada mora namreč po njegovih navedbah zaradi zaskrbljujoče hitrega naraščanja okužb do konca tedna sprejeti dodatne ukrepe.

Preberi »

V Nemčiji podaljšanje zaprtja do 18. aprila, za veliko noč dodatni ukrepi

Nemške oblasti so podaljšale zaprtje države do 18. aprila, s čimer želijo zajeziti nov val okužb z novim koronavirusom, ter dodatno zaostrile ukrepe med velikonočnimi prazniki. Predvsem slednje bi po mnenju vodilnega nemškega epidemiologa “lahko imelo zelo pozitiven učinek”. V opoziciji pa menijo, da so ukrepi prepozni in premalo odločni.

Preberi »

prijavi se

prijavi se v svoj račun