Search
Close this search box.

svetovni pokal

Janja Garnbret turnejo na Kitajskem zaokrožila z dvojčkom zmag 

Janja Garnbret je na najboljši možni način z dvema zmagama na dveh tekmah začela sezono svetovnega pokala v športnem plezanju. Kitajsko turnejo je v začetku tedna odprla s prepričljivo zmago v disciplini balvani v Keqiau. Odlično formo je prenesla tudi v Wujiang, kjer je danes zmagala še v težavnosti za popoln teden v Aziji.

Preberi »

Janja Garnbret edina v polfinalu osvojila vrh smeri

Janja Garnbret je vrhunsko nastopila tudi v današnjem polfinalu premierne tekme sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost. Petindvajsetletna Slovenka je edina tako med ženskami kot moškimi osvojila vrh polfinalne smeri. V finale, ki bo na sporedu v nedeljo, je napredovala tudi Mia Krampl z osmim dosežkom.

Preberi »

Janja Garnbret nadaljuje z odliko tudi v Wujiangu

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret je dobro začela drugo tekmo svetovnega pokala v sezoni, prvo v težavnosti. Slovenska šampionka je v Wujiangu v kvalifikacijah končala na vrhu skupaj z Italijanko Lauro Rogora in domačinko Zhilu Luo; vse tri so osvojile po dva vrhova. V polfinale sta napredovala še Mia Krampl in Luka Potočar.

Preberi »

Janja Garnbret že na začetku olimpijske sezone z zmagovito kombinacijo

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v okrožju Keqiao v Shaoxingu na Kitajskem. Garnbret se je v finale zavihtela kot vodilna v kvalifikacijah in polfinalu z največ možnostmi za zmago. V finalu je le še potrdila status najboljše športne plezalke ter odlično formo pred olimpijskimi igrami.

Preberi »

Janja Garnbret z nekaj težavami v finale uvodne tekme sezone

Najuspešnejša športna plezalka Janja Garnbret se je uvrstila v današnji finale discipline balvani na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala na Kitajskem (Keqiao). Štirje polfinalni balvani so predstavljali precejšen izziv za tekmovalke, težave je imela tudi Garnbret, ki pa je bila vseeno dovolj zanesljiva za finale.

Preberi »

Janja Garnbret: Podhranjenost v športnem plezanju je bila dolgo časa tabu tema

Najuspešnejša slovenska in svetovna športna plezalka Janja Garnbret se v domačem in mednarodnem merilu uveljavlja tudi kot neuradna ambasadorka boja za zdravo prehranjenost športnikov. Kot ena prvih športnic je javno opozorila na problematiko stradanja. Kot je opozorila v pogovoru za STA, je bila ta tema dolgo časa tabu v športnem plezanju.

Preberi »

V Planici danes slovo šampiona Petra Prevca

Zadnje dejanje 45. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici bo zaznamovalo slovo slovenskega šampiona Petra Prevca, ki bo pred domačimi navijači končal bogato športno pot. Pod Poncami se bo domača in mednarodna javnost poklonila 31-letnemu športnemu junaku, ki bo opravil še svoje zadnje skoke.

Preberi »

Bog vetra uslišal Petra Prevca, padec Zajca brez hujših posledic

Slovenski skakalci v postavi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc so pred 23.346 gledalci po le eni seriji na zadnji ekipni tekmi sezone v Planici zasedli drugo mesto, potem ko je vodstvo tekmovanja zaradi vse močnejšega vetra odpovedalo finale. V prvi seriji je grdo padel Zajc, tako da je tekmo pred koncem že končal sezono.

Preberi »

V Planici danes zadnja ekipna tekma sezone

Po petkovem velikem zmagoslavju Petra Prevca, ki je v Planici napovedani konec kariere kronal s 24. posamično zmago, je danes na sporedu zadnja moštvena tekma sezone. Selektor Robert Hrgota je odločil, da bodo Slovenijo zastopali Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in kot zadnji Peter Prevc.

Preberi »

Peter Prevc suvereni zmagovalec petkove tekme v Planici 

Slovenski šampion Peter Prevc je zmagovalec uvodne tekme finala svetovnega pokala smučarskih skakalcev na letalnici v Planici. Prevc (237,5/231 m; 452,1 točke) je dosegel najboljši daljavi v obeh serijah in prehitel Avstrijca Daniela Huberja (232/224; 448,5) na drugem in Norvežana Johanna Andreja Forfanga (231,5/226; 441,3) na tretjem mestu.

Preberi »

Dogodki