svetovni pokal

Janji Garnbret dvojček zmag v Innsbrucku

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je po zmagi v težavnosti zmagala tudi na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju za popoln konec tedna v Innsbrucku. Števec zmag v svetovnem pokalu je premaknila na številko 29. To je že 13. zmaga v balvanih za Garnbretovo, ob tem je v Innsbrucku v petek osvojila svojo še 16. zmago v težavnosti.

Preberi »

Garnbretova prepričljivo vodi, v polfinalu štirje Slovenci

V kvalifikacijah tretje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Salt Lake Cityju so bili uspešni štirje slovenski tekmovalci. Za najboljši dosežek je pričakovano poskrbela Janja Garnbret, ki prepričljivo vodi. Polfinale so si zagotovili še Anže Peharc s tretjim dosežkom, Katja Debevec z 12. in Vita Lukan s 16. dosežkom.

Preberi »

Janja Garnbret prvič 15. v hitrostnem plezanju

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Salt Lake Cityju v disciplini hitrost prvič v karieri preskočila kvalifikacijski krog ter se prebila v izločilne boje. Prva slovenska kandidatka za olimpijsko kolajno avgusta v Tokiu je v osmini finala nato osvojila 15. mesto.

Preberi »

Konec maja v Vuzenici svetovni pokal v slalomu na rolerjih

Smučarski klub Vuzenica bo prihodnji vikend, od 28. do 30. maja 2021 gostil svetovni pokal v slalomu na rolerjih. Tekmovanje bo potekalo na Svetem Primožu, spremljevalni program bo v športnem parku v Vuzenici. Organizatorji na tekmovanju pričakujejo 120 tekmovalcev iz kar desetih držav.

Preberi »

Janja Garnbret bo izpustila prvo tekmo v Salt Lake Cityju

Karavana svetovnega pokala v športnem plezanju je zbrana onstran Atlantika in čaka na prve preizkušnje v olimpijskem Salt Lake Cityju. V ZDA je tudi slovenska reprezentanca, a trenutno brez prve zvezdnice vertikale Janje Garnbret, ki je še tostran velike luže. Reprezentanci se bo pridružila na tekmovanju prihodnji teden.

Preberi »

Janja Garnbret: “Olimpijske igre so glavni cilj sezone, za ostalo mi je načeloma ‘vseeno’. Po OI bo še svetovno prvenstvo, ki mi je tudi pomembno”

Po dolgem koronskem premoru bo Meiringen v petek in soboto prizorišče prve tekme svetovnega pokala športnih plezalk in športnih plezalcev v balvanskem plezanju. Tekma v vasi pod obronki Bernskega višavja bo pomenila prvo mednarodno tekmovalno preizkušnjo za slovensko zvezdnico vertikale Janjo Garnbret v osmih mesecih.

Preberi »

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.