svetovni pokal

Ema Klinec s svetovnim rekordom zmagala v Vikersundu

Slovenka Ema Klinec je v Vikersundu zmagala na prvi uradni tekmi smučarskih skakalk na letalnici. V prvi seriji je s 226 metri dosegla svetovni rekord in z 209,1 točke prepričljivo vodila. V finalu je imela tudi največjo daljavo serije, 223 m in s 414,7 točke zmagala z 41 točkami prednosti, slavila pa je tudi v točkovanju norveške turneje.

Preberi »

Ema Klinec na Holmenkollnu do druge zmage v karieri

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec (238,2 točke) je na drugi tekmi za svetovni pokal in norveško turnejo na Holmenkollnu dosegla drugo zmago v karieri. Že v soboto je bila druga, tokrat pa je slavila pred Avstrijko Chiaro Kreuzer (232,2) in Norvežanko Anno Odine Stroem (231,6).

Preberi »

Vse Slovenke uspešne v kvalifikacijah, Ema Klinec zmagovalka

Slovenka Ema Klinec (129,3) je zmagovalka kvalifikacij pred prvo posamično tekmo za svetovni pokal smučarskih skakalk v norveškem Oslu. Na Holmenkollnu je za dobrih šest točk ugnala Japonko Yuki Ito na drugem mestu. Tretja je bila Norvežanka Anna Odine Ström (122,1). Vseh pet Slovenk pa se je prebilo na prvo žensko tekmo na norveški turneji.

Preberi »

Ilka Štuhec z najhitrejšim zadnjim odsekom tik pod stopničkami

Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie (1:32,36) je zmagovalka prvega ženskega smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Kvitfjellu na Norveškem po 20 letih. Zelo dobro se je na progi znašla edina slovenska smučarka Ilka Štuhec (+0,61), ki je z najhitrejšo vožnjo med vsemi na zadnjem odseku skočila tik pod stopničke, na četrto mesto.

Preberi »

Klinec in Prevc druga in tretja v Hinzenbachu

Slovenski smučarski skakalki Ema Klinec in Nika Prevc sta se na tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu uvrstili na oder za zmagovalke. Klinec (250,5) je končala na drugem, Prevc (248,2) pa na tretjem mestu. S 3,9 točke naskoka je zmagala domačinka in vodilna v skupnem seštevku Eva Pinkelnig.

Preberi »

Ema Klinec z drugim mestom do petih stopničk v sezoni

Slovenka Ema Klinec (256,3 točke) je na tekmi smučarskih skakalk za svetovni pokal v nemškem Willingenu zasedla drugo mesto. S sijajnim finalnim skokom jo je ugnala le domačinka Katharina Althaus (264,4). Tretje mesto je pripadlo Japonki Sari Takanashi (245,7).

Preberi »

Na zadnji pokljuški tekmi zmaga Franciji, Slovenija 12.

Na tekmi mešanih štafet, zadnji preizkušnji prve postaje svetovnega pokala v letu 2023 na Pokljuki, je slavila ekipa Francije pred Italijo in Švedsko. Slovenija v postavi Rok Tršan, Lovro Planko, Živa Klemenčič in Anamarija Lampič je preizkušnjo končala na 12. mestu.

Preberi »

Urša Bogataj si je strgala križno vez, sezona končana

Slovenska smučarska skakalka in dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj si je ob padcu na nedeljski zadnji tekmi silvestrske turneje v okviru svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji strgala križno vez, je v izjavi za medije sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS).

Preberi »