Search
Close this search box.

smučarski skoki

Peter Prevc: Ugotoviti moram, v kaj bi se vrgel s srcem in dušo

Konec tedna se je športno upokojil najboljši slovenski smučarski skakalec v zgodovini, Peter Prevc. Časa za temeljit pogled nazaj še ni imel, vendar je v pogovoru za STA povedal, da je bil sam konec kariere v Planici pred domačimi navijači zanj sanjski. Kam ga vleče v prihodnosti, še ne ve, rad pa bi nekaj delal z dušo in s srcem.

Preberi »

Peter Prevc na zadnji tekmi šesti, Domen Prevc drugi

Slovenski skakalni as Peter Prevc se je od tekmovalne kariere poslovil s šestim mestom v Planici. V izteku letalnice so ga po zadnjem poletu pričakali družina, prijatelji in ostali, ki so ga podpirali med šampionsko kariero. Za zadnji tekmi svetovnega pokala sezone 2023/24 je sicer slavil Avstrijec Daniel Huber, drugi je bil Domen Prevc.

Preberi »

Nika Prevc z 19-leti še pred Planico osvojila veliki kristalni globus

Devetnajstletna Nika Prevc je še pred finalno tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk v sezoni 2023/24, ki bo prihodnji četrtek v Planici, osvojila sedmi slovenski veliki kristalni globus v zimskih športih na najvišji ravni in petega v smučarskih skokih. To ji je uspelo po 11. mestu na premieri svetovnega pokala na letalnici v Vikersundu.

Preberi »

Nika Prevc zmagovalka v Trondheimu, Nika Križnar četrta

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc (260,2 točke) je zmagovalka četrte tekme norveške turneje na veliki skakalnici v Trondheimu. Prevc je po prvi seriji zaostajala za domačinko Eirin Kvandal (258,6), v finalu pa jo je z izjemnim skokom preskočila in slavila svojo sedmo zmago v karieri. Z zmago je povečala prednost v svetovnem pokalu.

Preberi »

Kos po odličnem drugem skoku do zmage v Lahtiju

Slovenski smučarski skakalec Lovro Kos (262,5) je zmagovalec tekme za svetovni pokal v finskem Lahtiju. Štiriindvajsetletnik je slavil po odličnem drugem skoku, po katerem je s petega mesta napredoval na sam vrh za drugo zmago v karieri. Drugi je bil Nemec Andreas Wellinger (257,1), tretji pa Japonec Ryoyu Kobayashi (254,9).

Preberi »

Niki Križnar zmaga v Lahtiju, Nika Prevc deseta

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar (254,1 točke), ki je že v prvi seriji s 127 metri dosegla rekord skakalnice v Lahtiju, je v finalu s 131,5 metra potrdila zmago na Finskem. To je bila šesta posamična zmaga 23-letne skakalke, prva to sezono. V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je vodstvo zadržala danes deseta Nika Prevc (220,3).

Preberi »

Timi Zajc dosegel 95. zmago skakalcev

Smučarski skakalec Timi Zajc je na poletih v nemškem Oberstorfu dosegel 117. zmago slovenskih smučarskih skokov v svetovnem pokalu. Skakalci imajo skupno sedaj 95 zmag, od tega 81 posamičnih, 12 ekipnih ter dve superekipni. Za Zajca pa je bila to četrta posamična zmaga v karieri, vse je dosegel v kraljevski disciplini – poletih.

Preberi »

Domen Prevc dosegel 115. zmago za slovenske smučarske skoke

Domen Prevc je na tekmi v japonskem Sapporu dosegel 80. posamično zmago smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu in svojo šesto. To je tudi 115. slovensko prvo mesto Slovenije v tem tekmovanju. Skakalci imajo skupno sedaj 93 zmag, od tega še 12 ekipnih ter eno superekipno.

Preberi »

Prevc: Ideja o športni upokojitvi je zorela skoraj dve leti

Zvezdnik slovenskih smučarskih skokov Peter Prevc bo po marčevskih tekmah v Planici sklenil svojo bogato športno pot. Na novinarski konferenci pod Poncami je predstavnikom medijev razkril, zakaj se odločil za ta korak in kako gleda na uspehov polno kariero v skakalnem športu. Kljub pregovorni skromnosti s ponosom gleda na vse doseženo.

Preberi »

Peter Prevc po sezoni končuje tekmovalno pot

Slovenski zvezdnik smučarskih skokov Peter Prevc bo danes razkril podrobnosti o koncu bogate športne poti, je v vabilu na novinarsko konferenco, ki bo ob 13. uri v Planici, zapisala Smučarska zveza Slovenije. Enaintridesetletni Prevc je to sezono 13. skakalec zime, sicer pa velja za enega najboljših skakalcev v zgodovini tega športa.

Preberi »

Dogodki